Mokslo atradimai padedantys kovoti prieš klimato atšilimą

Klimato atšilimas – tai jau ne vienerius metus diskutuojama problema, su kuria bandoma kovoti visais įmanomais būdais. Pradedant nuo paprasčiausių, prie kurių gali prisidėti ir eilinis žemės gyventojas, ir užbaigiant sudėtingomis, technologijų išmanymo reikalaujančiomis priemonėmis. Štai sąrašas priemonių, kuriomis bandoma padėti:
Anglies šepečiai. Tai viena iš priemonių, kurią suprojektavo Klausas Lackneris. Tai maždaug 100 metrų aukštį siekiantys įrenginiai absorbuojantys tokius pačius anglies dvideginio kiekius, kokius išmeta į atmosferą 15 tūkstančių automobilių.
Mobilūs debesų fabrikai. Šie įrengimai plaukioja vandenyje. Jų paskirtis – saugoti vandenynus nuo įšilimo. Kaip šie įrenginiai veikia? Plaukiodami jie pučia iš vandens miglą ir nedideliame aukštyje iš garų suformuoja debesis. Jų dėka atspindimi saulės spinduliai ir taip mažinama įšilimo rizika. Įrenginių pasekmės nėra galutinai išaiškintos, tačiau mokslininkų duomenimis 100 tokių debesų fabrikų gali kompensuoti temperatūros kilimą, kuris būtų sukeltas dėl du kartus padidėjusio anglies dvideginio išmetimo į atmosferą.
Kontroliuojami uraganai. Tai dar vienas stebinantis mokslininkų išradimas. Ši idėja paremta dulkių purškimu į uragano vidų. Tokiu būdu kontroliuojama uragano kryptis ir pats galingumas. Žinoma, šis išradimas taip pat nėra iki galo ištobulintas, todėl išlieka pavojus uragano kontrolės praradimui ir neaiškioms to pasekmėms.
Tai tik keletas išradimų, galinčių pagelbėti kovojant su klimato atšilimo problema, tačiau nagrinėjant mokslo pažangą, tokį sąrašą būtų galima bent jau padvigubinti ar netgi peršokti į antrą dešimtį.