Šlapimo kanalo operacija

Šlapimo kanalo operacija – ar ji tikrai reikalinga?

Tikriausiai daugeliui įdomu, kas sukelia šlapimo pūslės uždegimą? Tai liga, su kuria susiduria daugelis pasaulio žmonių, ne tik moterys, bet ir vyrai. Deja, dažniausiai šis uždegimas kamuoja moteris, kadangi joms yra didesnė tikimybė susidurti su tiesioginėmis bakterijomis. Mokslininkai nustatė, kad maždaug kas antra moteris per savo gyvenimą tikrai susiduria su šlapimo kanalo uždegimu.

Šlapimo kanalo uždegimas

Tad, kas gi sukelia šlapimo kanalo uždegimą? Šlapimo kanalo uždegimą sukelia įvairios bakterijos, virusai, kurie patenka į žmogaus organizmą. Taip pat uždegimą provokuoja įvairūs peršalimai, nusilpęs imunitetas, netgi nėštumas. Tai tikriausiai pagrindinės priežastys, kodėl moterys suserga šlapimo kanalo uždegimu, tačiau nereikia pamiršti fakto, kad jį gali išprovokuoti ir lytiniai santykiai.

Apie šlapimo kanalo uždegimo atsiradimo priežastis daugiau informacijos rasite https://www.homosanus.lt/slapimo-taku-uzdegimo-gydymas Taip pat, Homo Sanus klinikos gydytojai gali padėti sergantiesiems, tereikia užsiregistruoti konsultacijai.

Šlapimo kanalo uždegimo simptomai:

  • dažnas noras šlapintis, net tada kai šlapimo pūslė yra visiškai tuščia;
  • skausmas šlapinantis;
  • pilvo skausmas;
  • skausmas apatinėje nugaros dalyje;
  • šlapinantis degina, nemaloniai diegia;
  • nemalonaus kvapo šlapimas;
  • pūlingas šlapimas;
  • drumstas šlapimas.

Šlapimo kanalo operacija

Šlapimo kanalo operacija – ar ji tikrai būtina sergant šlapimo kanalo uždegimu? Tai klausimas, kuris daugeliui neduoda ramybės. Dažniausiai, vos pradėjus gydyti šlapimo kanalo uždegimą, operacija yra nebūtina, kadangi padeda ir įvairūs medikamentai. Dažniausiai tai būna antibiotikai, todėl prieš juos geriant (jeigu paskiria gydytojas) reikėtų stiprinti organizmą visais įmanomais būdais, taip pat ir vartojant antibiotikus, reikia gerti papildomus vitaminus, nes imunitetas silpsta, o tai gali sukelti dar didesnius neigiamus padarinius.

Šlapimo kanalo operacija yra reikalinga tiems žmonėms, kuriuos nuolatos kamuoja šlapimo kanalo uždegimas. Šios operacijos metu gydytojai pašalina nereikalingus pūlius, šlapimo pūslės darinius. Taip pat šios operacijos yra atliekamos ir dėl kitų priežasčių.

Apie šlapimo kanalo operaciją iš anksto įspėja gydytojas urologas, kuris ją ir atlieka. Nėra ko baimintis, kadangi operacija yra nepavojinga, o žmogus po jos labai greitai gali atsistoti ant kojų ir daryti kasdienius darbus. Prieš operaciją būtinai pasikonsultuokite su savo gydytoju, pasakykite kokius papildomus vaistus vartojate, jeigu vartojate ir pradėkite ruoštis gydymui. Pajutę bet kokius šlapimo kanalo simptomus, kuo skubiau kreipkitės į gydytoją, kadangi laiku nepradėjus gydyti ligos, padariniai gali būti labai nemalonūs.