virtuve

Kokios tos šiuolaikinės orkaitės?

Virtuvės remontas nėra toks dažnas, dar rečiau keičiame buitinę techniką, tad natūralu, jog prireikus pasikeisti, iškyla daug klausimų. Šiandien pažvelgsime į orkaites, kokios šiuolaikinės orkaitės vyrauja rinkoje, ką svarbu apie jas žinoti renkantis ir pan.

Įmontuojama orkaitė ar pastatoma?

Šiuo metu vis daugiau žmonių gaminančių maistą, savo virtuvėje pasirenka įmontuojamas orkaites. Tam yra kelios priežastys. Pirma, Įmontuojama orkaitė gali būti montuojama bet kur virtuvėje. Tad ją galima pakelti nuo žemės ir dedant ar išimant maistą nereikės prie jos lankstytis ar tūpčioti, ji bus kaip tik tinkamame aukštyje. Kita, viryklė patenka virtuvės svarbiausių objektų trikampį, tad spintutė po ja yra strateginė. Ten gali būti visi puodai, keptuvės ir maisto ruošai reikalingi įrankiai. Tai įmanoma tik perkėlus orkaitę į kitą vietą.

Įmontuojamos orkaitės šiuo metu yra populiarios, tad jų pasiūla el.parduotuvėse yra išties didelė. Pasirinkti galima iš įvairių modelių, dizainų, spalvų ir žinoma, funkcijų: Įmontuojamos orkaitės https://www.b-a.eu/c1491/imontuojamos-orkaites

Dujinė ar elektrinė?

Daugelyje daugiabučių ir nuosavų namų yra naudojamos gamtinės dujos ir viryklė pasirenkama dujinė – pigiau, ekonomiškiau, o ir daugelis patyrusių virtuvės šefų mieliau renkasi dujines virykles. Tačiau kalbai pasisukus apie orkaites, nuostata keičiasi. Elektrinės įmontuojamos orkaitės yra patogesnės, nes nereikia taikytis prie vietos kur ateina gamtinių dujų vamzdis.

Antra, elektrinės orkaitės turi daugiau funkcijų. Dujinės paprastai kaitina tik iš apačios, retais atvejais iš viršaus. Tuo tarpu elektrinės kaitina ir iš viršaus, ir apačios, iš galo, o naujesni modeliai ir iš šonų.

Elektrinę orkaitę daug lengviau prižiūrėti, nes jis visa lygi, nėra išlindusių degimo elementų. Kartais tik išorėje paliekamas grilis. Taigi, lygų paviršių galima daug geriau prižiūrėti ir švariau išvalyti.

Dar vienas svarbus privalumas –  tikslus temperatūros reguliavimas. Elektrinė orkaitė itin greitai įkaista, galima nustatyti iki kokios temperatūros kaitinti ir lengvai pakeisti į kitą norimą temperatūrą kepimo eigoje. Būtent lengvas temperatūros reguliavimas leidžia sumažinti kepimo nesėkmes iki minimumo ir mėgautis darbu virtuvėje.

Papildomos funkcijos

Kiekviena įmontuojama orkaitė turi tam tikrų funkcijų, kurios prisideda prie patogesnio orkaitės naudojimo. Todėl įvertinkite kas jums yra aktualu. Pavyzdžiui, galbūt reikalingas automatinis užraktas, kad į kepančią orkaitę neįlįstų lazanijos užsinorėjęs katinas arba pyrago anksčiau paragauti vaikas. O galbūt jums aktuali savaiminio išsivalymo funkcija? Šiuolaikinės orkaitės būna su pirolizės funkcija arba su valymo garu funkcija. Dar yra specialiomis medžiagomis padengtos orkaitės sienelės, tad visas purvas nuslenka tarsi nuo žąsies.

Dar viena įdomi papildoma funkcija yra reguliuojamas grotelių aukštį ir teleskopinis laikiklis – jie labai palengvina gyvenimą, kuomet orkaitėje kepami įvairių dydžių ir aukščių kepiniai, kuriems kiekvienam norisi pritaikyti optimaliausią aukštį.