Išmanios mokymosi programos vaikams (I dalis)

Šiais laikais matyti mažą vaiką su išmaniuoju telefonu ar planšete jau nebe naujiena. Juolab, kad gyvename tokiame informacinių technologijų perspaustame amžiuje, o ir patys išmanieji nekainuoja didelius pinigus. Seniau ir telefonai buvo brangesni, ir sąskaita už pokalbius mobiliuoju buvo didelė, o dabar viskas paprasčiau bei pigiau. Daugelis tėvų žinoma bijo dėl to, ką jų atžalos gali pamatyti internete, tačiau prižiūrint mažamečius galima išmaniųjų technologijų dėka juos lavinti. Dabar yra begalės įvairiausių žaidimų skirtų būtent mokyti vaiką užsienio kalbos, skaičiuoti, atpažinti spalvas ar daiktus. Mokymosi programos vaikams padeda ankščiau pradėti skaityti, bei susikaupti. O patys paaugliai, kurie yra smalsūs gali persisiųsti įdomių programų į savo išmaniuosius bei mokytis ne tik užsienio kalbų, bet ir anatomijos, chemijos. Tad skubame pasidalinti mokymosi programomis vaikams, kurias gali kiekvienas tėvelis įrašyti į išmanųjį ar planšetinį.

Pirmoji programėlė, kuri išties naudinga mažiesiems, ypač dar raidžių neatpažįstantiems darželinukams ir pradinukams, tai „Mokomės skaityti“ išmanioji programėlė, kurią sukūrė Lietuviai. Atsiuntę savo vaikui šią programėlę, turėsite tik jį pamokyti ją naudotis ir viskas. Leiskite jam pačiam orientuotis žaidime, kuo mažiau parodant teisingą atsakymą. Kai vaikas pats sugebės be pagalbos įveikti užduotis, jis taps ambicingesnis, norės pasiekti geresnius rezultatus. Juk už kiekvieną įveiktą užduotį jis gaus medalį. Net moksliniais tyrimais yra įrodyta, kad interaktyvios mokymosi programos vaikams padeda greičiau mokytis, o tuo pačiu metu jie ir pramogauja.

Šiame žaidime vaikams pateikiamos trys skirtingos užduoties formos. Pirmoje reikia rasti paveiksliuką pagal duotą žodį. Tarkim žodis yra „sraigė“ jis turi surasti būtent šį gyvį. Taip pat antra užduotis yra rasti žodį pagal pateiktą paveikslą, galiausiai surasti tinkamas raides ir sudėti iš jų žodį. Kiekvieną užduotį sudaro dešimt pratimų, todėl vaikas tikrai nepavargs spręsti užduotis. Tokios mokymosi programos vaikams galimos vos nuo 3 iki daugiau metų. Vaikai išmokę užduotis bei gerai jas išsprendę galės imtis sunkesnių lygių, bei patys pasirinkti temas. Kartu jie ne tik išmoks atskirti raides bei skaityti, o ir pažins maisto produktus, gyvūnus ir kita. Ši programa yra nemokamą, tačiau galite įsigyti ir mokamą versiją, kurioje bus daugiau temų, žodžių, sunkesni lygiai, o kartu nebus varginančių reklamų.

Taip pat turime dar vieną naudingą programą apie kurią norėtume pakalbėti, tačiau apie ją skaitykite: Išmanios mokymosi programos vaikams (II dalis).