Antivirusinės programos svarba kompiuteriui bei mobiliam telefonui

Įsigyjant vis daugiau ir daugiau kompiuterių bei išmaniųjų telefonų, jų visapusė apsauga tampa vis svarbesnė. Ypatingai dabar, kai pavojų kompiuteriams kelia ne tik internetiniai virusai bet ir įvairios šnipinėjimo programos bei kiti kenkėjai. Ką jau kalbėti apie padaromą virusų atakų žalą bei pasekmes, kurių skaičius auga nesustabdomai. Kitaip tariant, neturint patikimos ir efektyvios kompiuterio apsaugos, nukentėti galite labai, labai smarkiai. Tai atsilieps ne tik jūsų saugumo, bet ir piniginiu atžvilgiu. Taigi ką daryti, norint pilnai apsisaugoti nuo internetinių kenkėjų?

Plačiau apie antivirusines programas

Svarbiausia antivirusinių funkcija – virusų skenavimas, tačiau jis tampa bevertis jeigu programa nežino, ko jai iš tiesų reikia ieškoti. Būtent dėl šios priežasties kiekviena antivirusinė programa turi turėti visų dažniausiai pasitaikančių bei žinomų virusų duombazę. Tada, antivirusinė programa gali sėkmingai palyginti kiekvieną nuskenuotą failą su turima duomenų baze ir užfiksuoti tik kenkėjiškus virusus ar kitą kenksmingą informaciją, kuri pateko į kompiuterį ar mobilųjį telefoną. Šio tipo duomenų bazės yra atnaujinamos nuolatos. Kartais netgi kiekvieną dieną. Todėl labai svarbu jog jūsų turima antivirusinė turėtų prieigą prie interneto ryšio.

Duomenų blokavimas

Mūsų kompiuteryje yra nuolatos kaupiami vis nauji duomenys. Pasisiunčiami filmai, programos, nuotraukos, kurios vėliau yra ištrinamos. Deja, galbūt nežinojote, bet ištrinami failai gana ilgą laiką egzistuoja jūsų kompiuteryje kol galiausiai tik po kurio laiko yra ištrinami. Jeigu tai yra failai turinys virusų, didelė tikimybė jog jūsų kompiuteris pradės tinkamai nefunkcionuoti iki tol, kol virusai bus pašalinti galutinai. Windows antivirusinė – puikus sprendimas kovai su virusais. Tik nepamirškite jog antivirusinė rinktis reikia itin atidžiai. Geriau įsigyti gerai žinoma, patikimą programinę įrangą, nei pigią mažai kur girdėtą apsauginę programą.

Taip pat, nepamirškite jog antivirusinės programos Android yra lygiai taip pat svarbios. Mobilieji telefonai privalo būti apsaugoti nuo virusų, norint jog telefonas nepradėtų strigti ar jo duomenys būtų tiesiog pavogti įsilaužėlių. Renkantis mobiliojo telefono antivirusinę, prieš pirkdami pasitarkite su specialistu, kuris padės išsirinkti geriausiai jūsų telefonui tinkantį produktą. Galbūt jums reikės tik minimalios apsaugos, o gal itin efektyvios duomenų saugojimo įrangos.