Elektrinės girliandos

Kaip Kalėdoms puošiasi mokymo įstaigos?

Lietuvoje įprasta laukti Kalėdų. Tai juk viena gražiausių ir stebuklingiausių švenčių metuose, dėl kurios džiaugiasi tiek suaugusieji, tiek vaikai. Mėnesis iki jų žmonės mąsto ką pirks dovanų, kaip puoš namus, kokius patiekalus gamins, kaip atrodys Kalėdų stalas, kur sutiks Kalėdas jų artimieji. Vienas iš būdų susikurti kalėdinę nuotaika – patalpos, kurioje praleidžiama daug laiko, dekoravimas. Prekybininkai dekoruoja savo parduotuvėles, didieji prekybos centrai taip pat pasirūpina, kad jų stogai būtų papuošti įdomiomis dekoracijomis, o šalia jų stovėtų didelės, įvairiaspalvės eglės. Žmonių languose taip pat galima išvysti jau žybsinčias dekoracijas, o kaip dėl mokymo įstaigų?

Mokymo įstaigos ruošiasi Kalėdoms

Įvairios mokymo įstaigos taip pat ruošiasi Kalėdoms iš anksto. O tam joms padeda ne kas kitas, o mokyklų atstovai: mokytojai ir mokiniai. Per įvairias dailės ir darbų pamokas mokiniai skatinami nerti, megzti, drožti, lipdyti, piešti ar kitais būdais kurti dekoracijas bei dovanas šeimos nariams. Mažesni mokinukai piešia įvairius piešinius, susijusius su Kalėdomis, kuriuos paskui kabina Kalėdų darbų parodose. Taip pat padedami mokytojų kerpa snaiges, girliandas, kurias paskui klijuoja ant mokyklų langų. Todėl praeinant pro bet kurią mokymo įstaigą tikrai galima išvysti įdomių formų, visiškai unikalias, rankų darbo snaiges ir kitas dekoracijas.

Taip pat neretai mokymo įstaigos viduje ar kieme puošia egles, rengia įvairius kalėdinius renginius, kuriuos rodo iki Kalėdų likus vos kelioms dienoms. Toks bendruomeninio jausmo skatinimas labai sveikintinas, nes visi ne tik papuošia mokymo įstaigą, bet ir pasipuošia kalėdine nuotaika patys. Juk mokėti džiuginti ir džiaugtis taip pat labai svarbu.

Kur galima pirkti Kalėdines puošmenas?

Jeigu vaikučiai, kartu su savo mokytojais nusprendė, kad klasei trūksta ne savadarbių, o tradicinių papuošimų, jų galima įsigyti ne tik fizinėse parduotuvėse, bet ir internete – elektroninėse parduotuvėse. Internetas šiais laikais pilnas įdomių kalėdinių elektrinių girliandų, šviečiančių elnių, Kalėdų senelių, eglių ar angelų dekoracijų. Pavyzdžiui, elektrinės girliandos kainuoja vos nuo kelių eurų, todėl išskyrus lėšų iš klasės fondo, tikrai įmanoma nusipirkti įdomesnes ir gražesnes, o jomis dailiai dekoruoti savo klasę. Geriausia tai, kad elektrines girliandas ir kitas Kalėdų puošmenas galima pirkti internetu. Tai labai smagus ir patogus dalykas, nes šventinę atributiką, prižiūrimi mokytojo, gali išsirinkti ir patys vaikai. Tai skatina diskusijas, bendradarbiavimą ir kompromisus. Juk vaikams labai svarbu išreikšti savo nuomonę, suprasti, kad ne visada jų nuomonė yra svarbiausia, bet reikia atsižvelgti ir į kito norus. Pirkti internetu vaikams gali būti smagu, todėl jeigu jie nori kalėdinę atributiką išrinkti patys, kodėl gi jų nepaskatinus?

Kiekviena mokymo įstaiga Kalėdoms ruošiasi skirtingai ir tai priklauso nuo jos ir jos narių norų.