kursai mamoms

Kursai būsimoms mamoms

Kursai būsimoms mamoms sutekia  galimybę domėtis kūdikiu žindymu, čia dalinamasi naujausia, patikima informacija apie neštumą, gimdymą bei džiaugsmus ir rūpesčius po jo, padedama  pasiruošti emociškai ir psichologiškai šiam ypatingam jūsų gyvenimo įvykiui. Kursuose  pateikiamos ne tik teorines žinios, tačiau įgijama ir praktinių įgūdžių, kurie padės moteriai gimdymo metu, žindant kūdikį ir rūpinantis jo sveikata. Kinezioterapeutė supažindina su nėščiųjų mankštos galimybėmis. Į užsiėmimus kviečiama atvykti ne tik būsimas mamas, bet ir tėvelius. Poroms pateikiami atsakymai į jiems rūpimus klausimus apie gimdymą, kaip malšinamas skausmas ir panašiai. Kursuose būsimoms mamoms aiškinama, kaip racionaliai panaudoti savo jėgas, gimdant padeda pasirengti natūraliam žindymui ir naujagimio priežiūrai.

Kaip nustatyti, kad kūdikiui trūksta pieno ?

Svarbiausias požymis, kad žindomam kūdikiui truksta motinos pieno yra svorio nepriaugimas, vaikas pasidaro irzlus, blogai apžioja krūties spenelius ir pieno negali iki galo išžįsti, dėl to pienas gaminasi nepakankamai. Atradus pieno trūkumo priežastį, reikia stengtis ją pašalinti, didinant kūdikio ir mamos kontaktą odą prie odos, nes tai labai skatina pieno gamybą. Norint įgyti šias žinias būtina paskaityti patariamosios literatūros mamoms arba apsilankyti kursuose būsimoms mamytėms.

Kada naudoti mišrų  maitinimą ?

Išbandžius visas papildomas priemones ir nepavyksta pagausinti pieno gamybos, galimas mišrus maitinimas. Mamytėms, kurioms nepavyksta pakankamai išgauti  pienuko, turėtų savo pienelį saugoti kaip vaistą ir pasiūlyti krūtį po kievieno maitinimo, ne rečiau kas tris valandas, jei kūdikio žindymas neefektyvus, pienuko nepavyksta išgauti, reikia pradėti maitinti pieno mišinuku. Kūdikiui yra labai gerai prie kiekvienos mišinuko dozės gauti nors kiek ir mamos pieno, nes jame esantys fermentai padeda virškinti ir mišinuką. Mišinukus dažniausiai renkasi mamos, kurios neturi pieno arba kai kyla sunkumų žindant, kai nori sutrumpinti maitinimo krūtimi laikotarpį ar turi sveikatos problemų.