paskola studijoms

Kaip išduodama paskola studijoms ?

Vis dažniau būsimieji studentai, pasirenka studijas, kurios yra valstybės nefinansuojamos, todėl paskolos studijoms gavimas yra labai aktualiu tema. Dažnai tėvai gali tik dalinai paremti juos finansiškai ir sumokėti pirmąsias įmokas, o vėliau tenka ieškoti papildomų šaltinių, kur būtų galima pasiskolinti trūkstamą sumą. Vienas iš galimų šaltinių, išduodančių paskolas studijoms yra Kauno kredito unija (KKU).

Kauno kredito unija fiziniams asmenims siūlo tris pagrindines paskolų rūšis: vartojimo kreditus, būsto paskolas ir paskolas su turto įkeitimu. Pateikus prašymą, dėl paskolos studijoms, bus įvertinamos jūsų turimos pajamos. Tuomet bus sprendžiama kokiomis sąlygomis bus išduodama paskola, kokio dydžio bus nustatytos palūkanos ir mokėtina kredito dalis.

Imant paskolą nėra reikalaujama papildomų mokesčių. Yra įvertinama jūsų individuali situacija ir paskaičiuojama kokia bus vidutinė paskolos įmoka per mėnesį. Maksimali paskolos suma gali siekti 15 000 eurų, o maksimalus paskolos grąžinimo terminas gali būti 60 mėnesių.

Paskolos išduodamos asmenims, turintiems 18 metų, besimokantiems arba gaunantiems nuolatines pajamas. Norint gauti paskolą studijoms, nereikia mokėti jokio užstato. Taip pat paskola gali būti išduodama ir asmenims, dirbantiems užsienyje, tuomet reikės pateikti dokumentus, įrodančius darbo stažą bei pajamas, taip pat reikalingas ir banko išrašas. Kur matytųsi nuolatinės gaunamos pajamos.

Išnagrinėjus gautą paskolos prašymą ir įvertinus pateiktus dokumentus Kauno kredito unija pateiks jums savo sprendimą dėl paskolos skyrimo ir jos dydžio. Taip pat nurodys ir grąžinimo terminus, o jums pageidaujant, paskola gali būti grąžinama anksčiau jums nurodyto termino.

Imant paskolą, ji yra išduodam eurais. Taip pat asmeniškai galite pasirinkti atsiskaitymo laikotarpį ir pageidaujamą įmokų mokėjimo dieną. Papildomai būsite informuojami, kokios sankcijos gresia, nesilaikant sutarties sąlygų.