Geliniai lakai

Manikiūro-pedikiūro specialistų profesijos kasdienybė

Norint tapti profesionaliu manikiūro-pedikiūro specialistu jūs galite rinktis kosmetologo studijas kolegijoje ar profesinėje mokykloje arba pasirinkti specializuotus kursus. Studijų metu yra įgyjamos teorinės ir praktinės profesinės žinios. Didžiausias dėmesys yra skiriamas praktikai, kuomet mokomasi atlikti įvairių tipų manikiūrą ir pedikiūrą, ilgalaikį gelinį lakavimą, nagų dailę. Taip pat mokomasi atstatyti nagus po įvairių pažeidimų. Praktinių žinių įtvirtinimui yra naudojamos profesionalios priemonės.

Baigus manikiūro-pedikiūro studijas galėsite dirbti grožio salonuose arba privačiai teikti savo paslaugas, pradedant savo verslą. Svarbiausia, kad jums patiktų nuolat tobulinti savo įgūdžius, domėtis naujausiomis mados tendencijomis ir šiuolaikinėmis profesionaliomis nagų priežiūros priemonėmis. Klientai labai vertina manikiūrininko profesines kompetencijas, kruopštumą, stiliaus pojūtį, gebėjimą parinkti tinkamą spalvą ir formą. Taip pat reiktų nebijoti eksperimentuoti ir išbandyti kuo įvairesnių naujų lakavimo būdų ir technikų.

Profesionalus manikiūro ir pedikiūro meistras ne tik nepriekaištingai sutvarkys nagus, bet ir patars kaip juos išlaikyti kuo sveikesnius. Todėl svarbu, kad jis naudotų profesionalias grožio priemones ir ilgalaikius lakus, nepažeidžiančius nagų; nemaišytų skirtingų firmų produktų ir naudoti tokius lakus, kurie gerai tirptų acetono pagalba. Šiuolaikiniai geliniai lakai lengvai nusiima, todėl nereikia šlifuoti nago, norint jį nuimti, dėl to jis nėra giliai pažeidžiamas. Daugiau apie gelinių lakų savybes galite sužinoti paspaudus ant nuorodos: https://www.groziui.lt/uv-lakai.

Tačiau reiktų nepamiršti, kad norint džiaugtis sveikais ir išpuoselėtais nagais, neužtenka tik reguliariai juos lakuoti, svarbu pačioms nenuiminėti ilgalaikio lako, šlifuojant nagus dilde. Taip yra pašiaušiama nago plokštelė ir pažeidžiama nago dalis prie šaknies, kas itin juos suplonina. Tai dažniausia priežastis, dėl kurios nagai pradeda skilinėti ir pradėti sluoksniuotis.

Nepriekaištingai nagų būklei taip pat labai svarbi mityba ir reguliarus vandens gėrimas.