Ką studijuoti norint tapti draudimo vadybininku?

Svajoji dirbti didelėje bei gerai apmokamoje draudimo įmonėje, bet nežinai ką studijuoti, kad perspektyvos būtų kuo didesnės? Žemiau pateiksime informaciją norintiems tapti gerais ir paklausiais draudimo vadybininkais.

Ar ši specialybė tikrai Jums?

Dažnas abiturientas svajoja dirbti darbą apie kurį žino tik labai smulkias detales. Renkantis svarbu suvokti ir tai ko iš jo bus tikimasi studijų metu bei dirbant įmonėje. Štai keletas aspektų kuriuos privalo mokėti ir tobulinti kiekvienas draudimo vadybininkas:

  • įstatymų ir teisės aktų žinojimas, 
  • draudimo ir rizikos valdymo pagrindai, 
  • kapitalo organizavimas, 
  • įvairiausių sutarčių sudarymas ir valdymas,
  • draudimo veiklos ir įmonės steigimas, 
  • finansų valdymo ypatumų išmanymas,
  • atsakingas ir savarankiškas darbų paskirstymas.

Jei šios išvardintos atsakomybės Jus domina ir kyla noras sužinoti kuo daugiau, tai vadybininko pareigos būtent Jums.

Ką studijuoti norint dirbti tokį darbą?

Draudimo vadybininkų pareigos ne daug kuo skiriasi nuo kitų sričių vadybininkų. Tiesa, kaip ir kiekviena sritis, taip ir ši, turi keletą išskirtinumų, kuriuos galima išugdyti praktikos dėka. Taigi, norint tapti draudimo vadybininku, galima šio tikslo siekti studijuojant vadybą bet kuriame Lietuvos  universitete arba siekti užbrėžto konkretaus tikslo nuo pat pradžių ir rinktis draudimo vadybos studijas Klaipėdos verslo aukštojoje mokykloje ar Vilniaus universitete. Šiuo būdų Jūs koncentruositės į visas draudimo smulkmenas nuo pat pradžių ir taip kelsitės savo kvalifikaciją. 

Taigi, norint tapti draudimo vadybininku, kaip ir kiekvienoje srityje taip ir šioje reikia apie tai pasidomėti išsamiau, tai yra, suprasti ko iš tavęs ateityje gali tikėtis darbdaviai. Tik supratę tai galite spręsti ar šio pobūdžio darbas tikrai Jums.