Inovatyvūs namų apšildymo būdai – lengvina gyvenimą

Atšiaurus lietuviškas klimatas skatina ieškoti pigesnių, komfortabilesnių ir be žmogaus įsikišimo veikiančių namų apšildymo alternatyvų. Daugelis žmonių tikina, kad namus apšildo net 9 mėnesius per metus, kartais ir dar daugiau, kadangi to reikia norint gyventi komfortabiliai. Tiesa, kasdien kūrenti, kai lauke nėra labai šalta – nepatogu.

Konvektoriai – genialumas slypi paprastume

Elektriniai konvektoriai su termostatu yra viena iš patraukliausių galimybių, kurią vis daugiau lietuvių bando integruoti savo namuose. Žinoma, vertinama ne tik tai, kad įranga “dirba” savarankiškai, tačiau džiugina ir tylus bei ekonomiškas veikimas, ji nesausina oro, tad namuose žmogus visada jaučiasi komfortabiliai, yra darbingas, gerai miega. Mėgstantiems patogumą rekomenduojami mobilūs konvektoriai, kurie gali būti transportuojami iš vienos vietos į kitą. Jeigu dieną leidžiate svetainėje – mėgaukitės šiltu bei tyru oru joje, o vakare planuojate “keliauti” į miegamąjį – elektrinius konvektorius pasiimkite su savimi. Patogu? Labai!

Vienuose namuose – kelios apšildymo alternatyvos

Elektriniai konvektoriai dažnai integruojami namuose, kurie jau turi kitą namų apšildymo būdą, pavyzdžiui, granulinį katilą. Tokiu atveju, pagal poreikius, namuose gali būti vienu metu naudojamos abi šildymo sistemos arba kuri nors viena. Įjungti paprasta, reguliuoti lengva, įranga nereikalauja nuolatinės priežiūros, tačiau nuolatos gerina buvimą patalpoje.

pasted-image-0-3

Inovacijos kuriamos šiandien

Nors šiuolaikiniai konvektoriai su termostatu sėkmingai tarnauja ne vieną dešimtį metų, ima mažai energijos, o jų montavimas greitas ir paprastas, tačiau technologiniai bei inžinieriai nuolatos tobulina sistemą, bandoma sukurti dar našiau veikiantį, tačiau mažau energijos reikalaujantį įrenginį, kuris padeda žmonėms gyventi patogiau. Taigi, visada verta skirti kiek didesnę investiciją, tačiau įsigyti naujausio modelio įrangą, kuri skirta tinkamam namų mikroklimatui sukurti.

Žinoma, sistema džiugia ne tik efektyvumu, tačiau ir gana mažais matmenimis, tad nesunkiai rasite jai labiausiai tinkamą vietą. Net ir būdama “matomoje pozicijoje” ji puikiai integruojama namuose. Dizaineriai juokauja, kad šie radiatoriniai šildytuvai dažnai tampa net svarbiausia interjero dalimi, kadangi kuriami išties stilingi, puikiai aplinkoje derantys konvektoriai.