kokybiski-kilimai-internetu

Kas lemia kiliminės dangos kokybę?

Išsirinkti vieną kilimo spalvą iš šimtų pasirinkimų ir krūvos stilių bei tekstūrų yra sunki užduotis. Negana to, gamintojai pateikia begalę teiginių apie kokybę, apie paviršiaus atsparumą įvairioms dėmėms. Nors ilga ir išsami garantija yra vienas kokybės požymių, tačiau viskas priklauso nuo kilime esančių pluoštų kokybės ir kiekio.

Pluoštas

Natūralus ir sintetinis pluoštas turi privalumų ir trūkumų, tačiau kai kurie iš jų yra patvaresni ir laikomi aukštesnės kokybės nei kiti. Vilna dažnai naudojama aukštos kokybės kilime. Jis yra patvarus ir atrodo prabangus. Tačiau jis lengvai išsitepa ir išblunka saulės šviesoje. Nailonas yra aukščiausios kokybės sintetinis pluoštas ir dažnai yra firminių ar patentuotų pluoštų pagrindinis komponentas. Jis yra tinkamas intensyvaus judėjimo vietose, gali būti naudojamas taip, kad apsaugotų nuo dėmių ir yra lengvai valomas. Poliesteris ir olefinas yra nebrangūs pluoštai, paprastai naudojami žemesnės kokybės kilimuose, tačiau jie abu atsparūs dėmėms ir blukimui bei puikiai tinka tam tikrose vietose, pavyzdžiui, uždengtose verandose ir patalpose, kur yra daug tiesioginių saulės spindulių.

Kilimų pluošto susukimas

Kuo labiau kiekvienas atskiras pluoštas susisuka, tuo geriau jis gali išlaikyti savo formą ir atsispirti nusidėvėjimui didelio judėjimo vietose. Susukimų skaičius matuojamas centimetrais ir gali svyruoti nuo 6 centimetrų blogos kokybės kilime iki 15 centimetrų geriausių kilimų. Gamintojai paprastai kilimų pluošto susukimą nurodo kaip vieną skaičių. Viskas, kas viršija 10 centimetrų, laikoma gera kokybe.

Tankis

Tankis rodo, kaip sandariai pluoštai supakuoti. Mažo tankio kilime tarp pluoštų bus vietos, todėl kilimo pagrindas bus matomas, jei virštunis pluoštas bus braukiamas su ranka. Jeigu pluoštą sunku perskirti ir sunku pamatyti kilimo pagrindą, tai reiškia, kad toks kilimas yra tikrai aukštos kokybės. Tankis taip pat yra vertinimas skaičiaus išraiška, o viskas, kas viršija 3000, yra geros kokybės, kai kurie ypač aukštos kokybės kilimai turi 7000 ar daugiau.

Svoris

Svoris yra pluošto gramų skaičius kvadratiniame metre. Apskritai, kuo didesnis svoris, tuo geresnis kilimas. Plauko aukštis gali turėti įtakos šiam skaičiui. Ypač ilgi pluoštai sveria daugiau nei trumpi pluoštai, pavyzdžiui, berberų. Turint tai omenyje, vidutinio ilgio pluošto kilimo svoris turėtų būti ne mažesnis kaip 1000 gramų, kad būtų laikomas aukštos kokybės.

Kilimai internetu suteikia galimybę išsirinkti kokybišką kilimą, neišeinant iš namų. Didelė gausa padės kiekvienam rasti, tai kas artima jų širdžiai.