ibc-konteineriai

IBC konteineriai: kas tai yra ir kam jie naudojami?

Šiandien įvairios paskirties talpos, plastikinės dėžės, konteineriai ir kitos taros alternatyvos turi labai svarbią reikšmę versle, ypač tuomet, kai kalba pakrypsta apie saugų daiktų, priemonių, skysčių ar šviežios maisto produkcijos transportavimą. Šioje vietoje dažnu pasirinkimu tampa skirtingos talpos IBC konteineriai. Trumpai peržvelkime, kuo jie naudingi ir kokią paskirtį turi. 

Ką reiškia IBC konteineriai?

Visų pirma, pamačius šį žodžių junginį, natūraliai gali kilti klausimas, ką gi reiškia IBC raidžių trumpinys. Trumpai tariant, tai yra pramoninės paskirties daugkartinis konteineris, kurio naudojimą apjungia įvairios sritys. Dažniausiai naudojami tvirti, standūs, turintys pakylą ir rėmą plastikiniai konteineriai. Toks talpą gaubiantis cinkuoto plieno rėmas ir plastikinis konteinerio pagrindas lemia patogų naudojimą, patikimumą ir apsaugą nuo įvairių pažeidimų, kurie gali atsirasti transportuojant ir kraunant produktus vieną ant kito. IBC konteineriai gali skirtis dydžiu ar paskirtimi, tačiau bene dažniausiai naudojamomis alternatyvomis laikomi 1000 litrų ar šiek tiek didesni konteineriai. Standartinis tokių talpų dydis yra 120 x 100 x 116 cm. Šiems plastikiniams gaminiams dažniausiai naudojamos HDPE medžiagos (didelio tankio polietilenas). Optimali konteinerio forma ir patogus dydis leidžia transportavimo arba sandėliavimo metu kuo tinkamiau išnaudoti vietą.  Be to,  net ir kraunami vienas ant kito konteineriai išliks stabilūs, o viduje esantis turinys kelionės tikslą pasieks aukščiausios kokybės. 

IBC konteineriai – platus panaudojimo spektras

Viena  pagrindinių priežasčių, kuo tokios talpos yra naudingos – universalus bei praktiškas pritaikymas kone bet kurioje verslo sferoje. Gyvulininkystė, daržininkystė, statybos, ūkiai, maisto pramonė ar net farmacija neapsieina be tokios optimalios ir patogiu naudojimu pasižyminčios taros. Priklausomai nuo specifikos ar rūšies, IBC konteineriuose saugu laikyti įvairios paskirties produktus: maisto gaminius, vandenį, skysčius, birias medžiagas, chemikalus ir pan. Paprastai šiuose konteineriuose yra įtaisytas čiaupas, kurio dėka į kitas talpas perpilti skysčius yra dar lengviau. Dėl paprastumo, didelio saugumo ir daugkartinio naudojimo galimybės IBC konteineriai yra tai, kas praverčia tiek versle, tiek ūkyje ar kasdieniniame gyvenime, kuomet iškyla saugaus gaminių transportavimo klausimas.