Viskas apie gipskartonį ir profilius gipsui

Suplanavote remontą, o gal ruošiatės statyti namą? Pirmas dalykas, kuriuo turite pradėti domėtis yra gipskartonis ir ar verta jį pasirinkti. Sužinoję jo funkcijas ir ekologiškumą liksite sužavėti.

Gipskartonių pagalba gauname itin gerą apdailą, taip pat jis padeda išlaikyti šilumą, garso bangos taip pat pristabdomos, dėl to nesigirdi, kas vyksta kitame kambaryje. Gipskartonio plokštės yra tikras atradimas, nes jų pagalba galima paslėpti nelygumus, kurie yra sienoje, nes senos statybos namuose turėtume slėpti po keliais tinko sluoksniais. Gipskartonio plokštes galima padengti dekoratyviniais tinkais, ant jų klijuoti plyteles, tapetus, dažyti beveik visais dažais, išskyrus  šarminius: kalkių, skysto stiklo, silikatiniais. 

Gipso kartono plokštės

Kas yra gipso kartono plokštės? Tai yra itin draugiškos plokštės, jos ekologiškos, bei aplinkai draugiškos, nes pagamintos iš gipso, o gipsas dar ir dengiamas popieriumi.

Tam kad plokštei suteikti tam tikras savybes naudojamos papildomos įgeriamumą mažinančios, armuojančios ir kitos medžiagos. Prie garso mažinimo prisideda ir gipso profiliai. Įrengiant apkalą pirmiausia prie sienos montuojamas metalinių profilių karkasas. Tiesiogiai pritvirtintoms apkaloms naudojami CD ir UD profiliai.  

Gipso kartono plokščių rūšys:

  • Balta. Tai yra visiškai paprasčiausia standartinė plokštė, kuri tinka daugeliui vidaus apdailos darbų, yra ekologiška ir tinkanti viskam.
  • Mėlyna. Taip pat labai universali ir mėgiama. Ši yra atspari smūgiams, gerai izoliuoja pašalinius garsus. Ši plokštė geriau nei standartinė išlaiko tvirtinimo elementų apkrovas.
  • Žalia. Šios plokštės atsparios vandeniui, dėl to mėgiamos vonios kambariuose.
  • Raudona. Tinkamiausiai vidaus apdailai.
  • Ruda. Labiausiai tinka grindims, nes yra itin storos.

 Visas šias prekes ir kitas, kurios reikalingos statyboms galite rasti Torx.lt internetinėje parduotuvėje. Tik čia vamzdžių laikikliai yra mažiausiomis kainomis, dėl to užsukite ir išsirinkite viską, ko Jums reikia.