Kaip sesijų metu numalšinti stresą?

Sesija – tai kiekvieno studento didžiausias siaubas. Besiruošiant egzaminams tenka patirti tikrai nemažai streso, todėl studentai neretai pamiršta pavalgyti, renkasi menkaverčius maisto produktus, ir t.t. Tai, žinoma, organizmui yra ne į naudą, todėl įveikti įtampą tampa dar sunkiau. Sesija bus kur kas lengvesnė, jei pasinaudosite žemiau pateiktais patarimais.  

Sveikai maitinkitės

Sesijos metu stenkitės kuo sveikiau maitintis. Į savo mitybos racioną įtraukite kuo daugiau šviežių vaisių ir daržovių, o užkandžiams rinkitės bananus, avokadus, riešutus ar juodąjį šokoladą. Nors patiriant stresą kartais apskritai nesinori valgyti, tačiau stenkitės reguliariai maitintis ir atsisakykite menkaverčių maisto produktų. 

Venkite energetinių gėrimų

Nors energetiniai gėrimai gali laikinai padidinti protinio darbo galimybes, tačiau nereikėtų pamiršti, kad poveikis yra trumpalaikis. Maža to, per didelis energetinių gėrimų kiekis yra labai žalingas: šiuose gėrimuose esantis kofeinas sekina organizmą, dažnina kvėpavimą, gali sutrikti širdies ritmas, ir t.t. Vietoj energetinių gėrimų vertėtų rinktis vandenį, kurio per parą reikėtų išgerti 2-2,5 l.

Gerai išsimiegokite

Jei bandysite mokytis ištisą parą, nenustebkite, kad egzamino metu būsite pamiršę viską, ką mokėjote. Sesijos metu vertėtų pasistengti kasnakt gerai išsimiegoti: jei miegosite po 8 valandas per parą, tikrai pastebėsite, kad nauja informacija įsimenama kur kas greičiau. 

Į savo dienotvarkę įtraukite mankštą

Fizinė veikla gerina nuotaiką ir mažina stresą, todėl sesijos metu vertėtų neužmiršti šiek tiek pasimankštinti. Visai nebūtina keliauti į sporto salę: treniruotės namuose taip pat gali būti labai veiksmingos. Įvairią sporto įrangą galite pirkti internetu: specializuotose parduotuvėse siūlomi įvairūs svarmenys, namų sporto salei skirti treniruokliai, gimnastikos kamuoliai, elastinės juostos, ir t.t. Atraskite jums labiausiai patinkančią mankštos rūšį, ir netrukus treniruotės namuose taps jūsų nauju sveiku įpročiu!