Angliška telefono budelė

Studijos Anglijoje – privalumai ir trūkumai, sąlygos

Jeigu iki šiol atrodė, kad gyvenimas Anglijoje atrodo tarsi svajonė ir reikia kuo intensyviau ieškoti būdų, kurie galėtų padėti apsigyventi šalyje – tokiu atveju norime Jums pasiūlyti studijas, kurios atveria galimybes tapti pilnateisiu šalies gyventoju. Studijos Anglijoje vis dažniau pasirenkamos lietuvių, kurie mielai mokosi tiek medicininius, tiek humanitarinius, meninius mokslus. Kiekvienas studijų metu gali atrasti save. Svarbiausia rasti patikimą studijų programą ir nuoširdžiai mokytis.

Žinoma, taip pat reikia įvertinti studijų Anglijoje kokybės niuansus bei smulkmenas. Trumpai nurodysime Jums svarbiausius aspektus, kurie padės apsispręsti, ar verta studijuoti lietingoje saloje.

Studijos Anglijoje: privalumai

  • Studijos Anglijoje gali Jums visiškai nieko nekainuoti, tik labai svarbu rasti tokią programą, kuri siūloma nemokamai ir tuo pačiu priima studentus su puikiais pažymiais.
  • Jeigu jie geri – mokytis nemokamai galimybės yra gana atviros.
  • Didelis privalumas, kad universitetai bei kolegijos dažniausiai turi bendrabučius, kur kiekvienas gali sėkmingai gyventi. Užsienio studentams tai labai svarbu, kadangi jie retai turi finansines galimybes nuomoti būstus.
  • Žinoma, reikia įvertinti ir stipendijos gavimo galimybes. Jos teikiamos pagal mokymosi rezultatus ir nepriklausomai nuo tautybės kiekvienas gali jas gauti.
  • Galiausiai, Anglijoje emigrantai laukiami ir mylimi, tad dažnas Lietuvos džiaugiasi, kad čia nesunku gyventi kaip savo šalyje, jaustis saugiu ir mylimu.

Studijos Anglijoje: minusai

Privalumų tikrai kur kas daugiau. O kalbant apie minusus – nepriklausomai nuo to, kurioje užsienio valstybėje planuojate mokytis, dažniausiai pats didžiausias minusas yra tai, kad esate toli nuo savo namų ir paprasčiausiai bet kuriuo atveju kitoje šalyje gali kilti mažų nesklandumų su kuriais tenka susidurti emigrantams. Tačiau šiais laikais, kai pasaulis yra toks mažas, daugelis vis geriau jaučiasi net ir gyvendami toli nuo savo tėvynės, tad jeigu Jus domina studijos Anglijoje – būtinai čia apsigyvenkite. Galbūt tai bus geriausias gyvenimo sprendimas.

Kadangi šiuo metu galimybės studijuoti svetimoje šalyje yra gana atviros – siūlome jomis pasinaudoti ir leisti sau pagaliau gyventi ten ir taip, kaip kiekvienas labiausiai nori. Ir jeigu ta svajonių šalis yra Anglija – kodėl gi ne?