brangakmeniai-safyrai

Kaip prižiūrėti safyrus?

Brangakmeniai safyrai – karališki akmenys. Daugeliui pagalvojus apie safyrą prieš akis išnyra mėlyno, prabangaus akmens vaizdas. Tačiau safyrų esti ne tik mėlynų, jie gali būtų geltoni, rožiniai, violetiniai ar balti ir yra ne ką mažiau vertingi už populiariuosius mėlynuosius. Kaip tinkamai prižiūrėti šiuos įstabius brangakmenius?

Karališkas akmuo

Safyras nuo senų laikų laikomas karališku akmeniu. dar senovėje jais puošdavosi karaliai ir didikai norėdami labiau pasitikėti savimi. Tikima, jog šis akmuo turi stebuklingų galių – subalansuoja energiją, padeda atsikratyti jaudulio ir neigiamų minčių. Safyras laikomas vienu geriausių mineralų pasaulyje ir lyginamas netgi su deimantu. Norint išsirinkti tinkamą ir kokybišką safyrą derėtų atkreipti dėmesį į keletą dalykų. Geriausiai vertinami yra mėlynos spalvos safyrai (apimantys įvairius atspalvius). Jų sodrumas turėtų būti labai ryškus – tai vienas iš kokybės ženklų. Kitas svarbus išvaizdos faktorius – briaunavimas. Išlaikyti safyro geriausias proporcijas, svorį ir spalvą – tai juvelyro darbas. Vertės nustatymui žinoma svarbus karatų kiekis, kuo jų daugiau, tuo karališkasis mineralas brangesnis ir vertingesnis.

Safyrų priežiūra

Brangakmeniai safyrai – savo grožiu ir verte nusileidžia tik deimantams. Jeigu norite, kad safyrai jums tarnautų ilgai, kaip ir visus mineralus juos būtina tinkamai prižiūrėti. Nešiojant papuošalus su šiais prabangiais mineralais dažnai neišvengiama sąlyčio su cheminėmis medžiagomis, nuo kurių brangakmenis apsineša, praranda savo grožį bei spindesį. Veiksmingas būdas safyrams sugrąžinti spindesį ir pirminę išvaizdą – nuplauti juos muilu ir nuvalyti paprasta servietėle. Jeigu šis būdas nepadeda, galite papuošalą plauti su jūros druska. Druska padės pašalinti atsiradusias apnašas.

Puoškitės safyrais – jie išties karališki, tik nepamirškite tinkamos papuošalų priežiūros. Taip brangakmeniai jums tarnaus ir jus džiugins daug ilgiau.