Patikimos įmonės bruožai

Patikimos įmonės bruožai

 

Žmonės vertina patikimumą. Nesvarbu, ar tai autobusas, kuris į stotelę atvažiuoja laiku, ar žmogus, kuris Jums kokybiškai ir laiku suteikia paslaugą. Versle patikimumas yra ypatingai svarbus aspektas, nes jis leidžia tokiai įmonei įsitvirtinti rinkoje,  turėti nepriekaištingą reputaciją bei būti savo konkurentų priešakyje. Dažnai vykdoma įmonių paieška pagal kodą leidžia mums efektyviai rasti ieškomus verslo subjektus. Tačiau radus juos, iškyla klausimai, ar šie verslo subjektai yra patikimi, ar su jais verta bendradarbiauti? Ieškant atsakymo į šiuos klausimus, būtina suprasti, kokie bruožai rodo, kad įmonė yra patikima.

 

            Savalaikis įsipareigojimų vykdymas

            Savalaikis įmonės įsipareigojimų vykdymas yra vienas iš sėkmingo verslo pagrindų. Nei viena įmonė neatrodys patikimai, jei bus pasižadėjusi įvykdyti savo darbų dalį, jų vykdymą atidėlios, arba dar blogiau – jų visai neatliks. Todėl įmonei, kuriai yra svarbus patikimumas, svarbu įvertinti savo pajėgumus bei neprisiimti darbų, kurie vėliau būtų neįvykdyti. Kitu atveju, tai gali reikšti, kad Jūsų įmonė klientų, partnerių, konkurentų akyse gali atrodyti kaip nesilaikanti žodžio, neprofesionali, neatsakinga.

 

            Bendravimas

Efektyvus bendravimas su kitomis įmonėmis, žmonėmis, padeda užsitikrinti pasitikėjimą. Kiekvienam yra svarbu suprasti, kokius tiksliai darbus ir iki kada atliksite jų įgyvendinamame projekte. Tai leidžia jiems ne tik planuotis veiklas, tačiau dažnai ir būti žingsniu priekyje prieš savo konkurentus.

 

            Sąžiningumas

Sąžiningumas versle dažnai gali atrodyti kaip iliuzija. Kita vertus, tai yra svarbiausias dalykas vykdant verslo projektus su žmonėmis, kuriuos pažįstate ir kuriais pasitikite. Jei kas nors, ką jau sakėte ar darėte, kelia abejonių potencialiems klientams, partneriams, mažai tikėtina, kad jie norės su Jumis bendradarbiauti ateityje. Ne veltui liaudies išmintis byloja, kad dėl vieno melo, visos Jūsų tiesos gali atrodyti nepatikimos.

 

            Vertybių laikymasis

            Mes visi turime savo įsitikinimus, kas yra teisinga, o kas ne, ką turėtume ar neturėtume daryti. Tai yra svarbu, ne tik asmeniniame gyvenime, tačiau ir versle. Būtent vertybės yra Jūsų „moralinis kompasas“. Jos apibūdina, kas Jūs esate, dėl ko kovojate, kaip veikiate ir ar Jumis verta pasitikėti. Tiksliai žinodami savo įmonės vertybes, praneškite apie jas kitiems bei jų griežtai laikykitės. Tokie veiksmai padės susikurti patikimos įmonės reputaciją.

 

            Patikimumas versle padidina įmonės efektyvumą, jis įrodo jos sugebėjimą veikti nuosekliai, gerai. Šiandienos įmonėms yra keliami didžiausi patikimumo reikalavimai, todėl nenuostabu, kad kiekvienas vykdydamas tiekėjų, įmonių paiešką pagal kodą, kelia šį reikalavimą.