Anglų kalbos testai

Testai – tai būdas patikrinti žinias. Nors dauguma jų nemėgsta, tačiau be testų negalėtume tam tikros srities žinių įvertinti objektyviai. Šįkart kiek plačiau papasakosiu apie anglų kalbos testus.

 

Anglų kalbos testai ypač naudingi tuomet, kai reikia nuspręsti, kokio lygio kursų jums reikia. Paprastai kalbų mokyklos grupes suskirsto būtent pagal žinių lygį, kurį ir nustato testai.

 

Anglų kalbos testai moksleiviams ir suaugusiems dažniausiai būna skirtingi, tačiau ne visuomet. Trumpesni testai gali užtrukti ir 30min, tačiau būna ir gerokai ilgesnių. Ilgesni anglų kalbos testai paprastai yra vadinami egzaminais, kadangi patikrina ir klausymo bei kalbėjimo įgūdžius.

 

Populiariausi anglų kalbos egzaminai yra IELTS, PTE General, PTE Young Learners bei LCCI.

 

IELTS egzaminą paprastai tenka laikyti tiems, kurie ruošiasi studijuoti užsienyje.

 

LCCI egzaminas praverčia ne tik stojant į užsienio universitetus, bet ir įsidarbinant tarptautinėse profesinėse organizacijose, finansinėse įstaigose ir apskritai įsidarbinat užsienyje. Šis egzaminas dar vadinamas verslo anglų kalbos egzaminu.

 

PTE Young Learners egzaminas skirtas 8-13m vaikams. Tikrinami kalbėjimo, klausymo, skaitymo ir rašymo įgūdžiai. Jis sudarytas taip, kad būtų vaikams įdomus.

 

PTE General egzaminą pripažįsta dauguma UK universitetų. Jį išlaikius – nebereikia laikyti valstybinio brandos egzamino dvyliktoje klasėje, be to – išlaikius C1 arba C2 šio egzamino lygius – už anglų kalbos valstybinį egzaminą įskaitoma 100 balų. Šis tarptautinis pažymėjimas neturi senaties termino.