Presoterapija

Masažais mėgautis yra verta, nes jie gerina žmogaus fizinę bei emocinę sistemas. Specialistai ypatingai rekomenduoja išbandyti presoterapiją. Tai masažas, atliekamas ant rankų, kojų ar pilvo sričių uždedant tam tikrus aplikatorius ir vibracinių bangų pagalba yra stimuliuojama limfos sistema. Tačiau retkarčiais numojame ranka ir teigiame, kad masažai mums nieko nepadės, tačiau savo pažiūrį derėtų pakeisti, nes tokių masažų kaip presoterapija nauda žmogaus organizmui yra labai didelė.
Atliekamas masažas presoterapijos būdu malšina raumenų skausmus, tempimą, sąnarių uždegimą, didina jų lankstumą. Presoterapija malšina skausmą bei tokiu būdu gerina žmogaus emocine savijauta. Jau senai mokslininkų yra įrodyta, kad masažų teikiama nauda yra milžiniška. Jie malšina skausmą taip pat gerai, kaip ir bet kokios kitos priemonės, kurios yra tam skirtos.
Presoterapija ypatingai rekomenduotina atlikti tiems žmonėms, kurie yra linkę į depresiją, nepagrįsta nerimą. Depresija yra labai sunki liga, kuria reikia kuo greičiau gydyti pasitelkiant visus įmanomus būdus ir presoterapija yra vienas iš jų. Moksliškai yra įrodyta, kad pacientai kenčiantys nuo depresijos ar pernelyg didelio nerimo po terapijos jaučiasi kur kas geriau, yra atsipalaidavę, bei laimingesni. Todėl galima teigti, kad kartojant tokią procedūrą, galima išgydyti arba bent jau padėti gydyti žmogaus psichinę bei emocinę būsenas.
Be abejonės, tokia masažo rūšis padeda sustiprinti imuninę sistemą. Tai ypatingai svarbu šaltuoju metų laiku, kada peršalimo ligos kimba ypatingai greitai. Todėl jeigu norime būti sveiki, turime stiprinti savo imunitetą, o presoterapija yra puikiai tam pritaikoma priemonė. Jau įrodyta, kad toks masažas didina baltųjų kraujo kūnelių kiekį organizme, kurie ir kovoja su peršalimo bakterijomis, taip apsaugodami mus nuo peršalimo.
Dar vienas puikus dalykas, kurį galime pataisyti masažo pagalba yra nemiga. Pacientai, kurie kentėjo nuo miego sutrikimų dabar gali drąsiai teigti, jos išsimiega nepriekaištingai, visą naktį nepabusdami. Daug lengviau keliasi ryte, o tai kaip visiems yra puikiai žinoma geros dienos pradžia.
Taigi, galima teigti, kad presoterapija daro didelę teigiama įtaką žmogaus organizmui. Todėl norint jaustis gerai, žvaliai ir laimingai derėtų išmėginti presoterapijos masažą.

Presoterapijos aparatų namams ir kitų sveikatos gerinimui ir grožiui skirtų prietaisų bei patarimų rasite: https://biomed.lt/