Planšetiniai kompiuteriai, iš kur toks populiarumas?

Planšetiniai kompiuteriai šiais laikais iš tiesų labai populiarūs. Šią prielaidą darau todėl, kad dažnai važinėju autobusais ir juose matau ne vieną žmogų, važiuojantį į darbą, paskaitas ar susitikimą ir naršantį internete, atsakinėjantį į el. laiškus ar tiesiog planuojantį savo dienotvarkę, kaip vyks pokalbis su klientais ar koks bus paskaitos planas. Visus šiuos darbus asmenys atlieka būtent naudodami planšetinį kompiuterį.
Manau, kad taip yra todėl, jog planšetė yra lengva, patogi, nedidelė, ją nesunku įsidėti į lagaminėlį, rankinę ar krepšį ir visuomet turėti prie savęs. Taigi, jei staiga prireiks atsakyti į elektroninį laišką, tai padarysite be vargo, net važiuodami autobusu, eidami gatve ar tiesiog ilsėdamiesi parke. Be to, planšetiniai kompiuteriai yra didesni ir patogesni nei telefonai. Tad vargą spaudant telefono klavišus ir klaidas daromas naudojant būtent juos, su planšetėmis galite pamiršti. Svarbu paminėti ir tai, kad planšetinių kompiuterių valdymo sistema yra nesudėtinga, tad jais gali naudotis bet kuris panorėjęs. Be to, planšetėmis galima nuveikti daug daugiau darbų nei telefonu, pavyzdžiui, mokytis, ruoštis egzaminui ar atsiskaitymui.

planšetiniai kompiuteriai

Ar planšetiniai kompiuteriai gali pakeisti įprastai naudojamą nešiojamąjį? Sunku į šį klausimą atsakyti. Žinoma, jei Jūs kompiuterį naudojate darbui ir Jums reikia programuoti, retušuoti nuotraukas, kurti maketus – planšetiniai kompiuteriai bus prastas pasirinkimas, nes naudodami šiuos kompiuterius Jūs negalėsite šių darbų atlikti. Planšetinių kompiuterių atmintis nėra didelė, be to, šie kompiuteriai nepasižymi galingumu. Tačiau, jei Jums užtenka tik naršyti internete, atsakyti į el. laiškus, žiūrėti nuotraukas soc. tinkluose ir skaityti straipsnius, planšetė yra pats tas. Ji lengva, patogaus naudojimo ir funkcionali.