vaikiški dviratukai

Vaikiški dviratukai, ką svarbu žinoti prieš važiuojant?

Važinėjimas dviračiu yra be galo įdomus būdas mankštinsi, o taip pat praleisti laiką su draugais ir šeima. Jau nuo mažų dienų vaikiški dviratukai yra nuolatiniai vaikų palydovai, ypač tuomet, kai nutirpsta sniegas, dienos būna ilgesnės, o saulė šviečia ryškiau.

Dėl šių priežasčių yra labai svarbu, kad visi vaikai žinotų visas saugaus važiavimo taisykles ir taip galėtų išvengti rimtesnių sužeidimų bei traumų. Štai keletas paprastų patarimų, kurie padės vaikiškais dviratukais važinėti linksmai ir saugiai.

Važinėjant vaikiškais dviratukais šalmai turi būti dėvimi nuolat, kadangi jis gali išgelbėti gyvybę. Taip pat nepamirškite, kad yra labai svarbu, kad kitos transporto priemonės matytų mažąjį dviratininką. Dėl to jis turi segėti atšvaitą arba šviesą atspindinčius drabužius.

Kuomet važiuojama vaikišku dviratuku, būtina atkreipti dėmesį į kelio sąlygas. Įvairūs objektai kelyje gali kelti pavojų Jūsų mažylio saugumui (pvz.: duobės, šuliniai, geležinkelio bėgiai, drėgni lapai, akmenys). Atidus žvilgsnis į kelią leis pasirinkti tinkamą greitį. Be to, reikia įsitikinti, kad vaikiškas dviratis tinka Jūsų atžalos amžiui, ūgiui ir svoriui. Nepamirškite patikrinti stabdžių veikimą bei slėgį padangose.

Apibendrinant galima teigti, jog važinėjimas dviračiu gali būti tiek pat smagus, kiek ir pavojingas. Svarbiausia sekti aplinką ir dėvėti tinkamą aprangą. Laikydamiesi šių taisyklių mažieji dviratininkai jausis saugūs kelyje kiekvieną kartą, kai tik sės prie šios transporto priemonės.