paskola verslui

Kaip gauti paskolą verslui ?

Kaip gyvenime taip ir versle, norint gauti finansų vienam ar kitam projektui kyla įvairūs klausimai. Kaip gauti paskolą verslui?  Kaip teisingai užpildyti paraišką? O jei neduoda? Tačiau teisingai įvykdžius pasiruošimo žingsnius paskolos gavimas verslui gali žymiai palengvėti ir vykti sklandžiau.

Šiame straipsnyje trumpai apžvelgsime ką ir kaip reikėtų daryti, kad paskolos gavimo procesas būtų sėkmingas ir nereikalaujantis daug nervų.

Verslo plano paruošimas

Pirmiausia, ypač jei esate dar tik pradedantysis verslininkas, reikia turėti aiškų ir stiprų verslo planą. Jei nežinote ar viską gerai numatėte, galite kreiptis į specialistus kurie jums mielai padės. Valstybinės įmonės kaip „Versli Lietuva“ konsultuoja ir padeda išanalizuoti trūkumus, bei pataria kaip juos pašalinti. Taip pat visuomet galite samdyti specialistą, kuris nuodugniai išsiaiškinęs situaciją, verslo planą pataisys už jus.

Verslo planas yra viena svarbiausių dedamųjų priimant sprendimą dėl suteikiamos paskolos. Jei viską apibūdinote teisingai, matosi, kad apsvarstėte visus galimus variantus ir turite aiškius veiksmų planus – jūsų galimybė gauti paskolą padidėja.

Finansavimo sąlygos

Kai jūsų verslo planas yra parengtas ir įvertintas ne vieno žmogaus, galite pradėti ieškoti kur kreiptis dėl finansavimo. Įvairūs bankai, kredito unijos, finansavimo bendrovės ir pavienių asmenų paskolos atveria platų pasirinkimų spektrą. Vertėtų prieš renkantis vieną iš jų pasidomėti kokios yra siūlomos sąlygos paskolos gavimui. Vienur gali būti reikalaujama įkeisti turtą, kitur gali užtekti laidavimo. Taip pat atsižvelkite į siūlomus terminus. Terminai turi būti realūs ir jūs turite būti pajėgūs paskolą grąžinti laiku.

Mažam ir vidutiniam verslui rekomenduojama rinktis ne bankines finansavimo bendroves, dėl lankstesnių sąlygų. Daugiau informacijos galite gauti asmeniškai susisiekę su bendrove.

Įmonės įkūrimas

Paskutinis žingsnis prieš priimant ir pasirašant paskolos dokumentus, yra įmonės įkūrimas. Tai neturėtų būti sudėtingas procesas, nes rašydami verslo planą jau turėtumėte žinoti kokią įmonę planuojate įkurti ir kokie yra jos pliusai ir minusai.

Galiausiai gavę paskolą, nepamirškite būti drąsūs ir siekti savo užsibrėžto tikslo.