Spuogų naikinimas

Spuogų naikinimas – individualus procesas

Kad ir kokie nemalonūs būtų spuogai, dažnai jie yra išgydomi. Ši problema, dažniausiai sutinkama tarp 12-25m. žmonių, yra viena iš populiariausių dermatologų bei kosmetologų sutinkamų būklių. Iš tiesų svarbu pradėti spuogų naikinimą kuo anksčiau – tol, kol dar nėra pradėję formuotis randai bei kol nekilo nenumaldomos pagundos jų išspausti. Taip pat po gydymo gali tekti ilgai prižiūrėti odą specialiomis priemonėmis tam, kad spuogai neatsinaujintų bei kad būtų išnaikintos po spuogų likusios pigmentinės dėmės.

Spuogų naikinimas dažniausiai priklauso nuo jų sunkumo laipsnio. Lengvos formos aknei išgydyti gali užtekti ir kosmetologinių procedūrų, tuo tarpu sunki forma dažniausiai gydoma hormoniniais medikamentais.  Ne paslaptis, jog visi vaistai turi tam tikrą šalutinį poveikį, o kai kurių, ypač hormoninių, jie yra itin stiprūs. Tuomet tenka rinktis – gydyti odą, ar nerizikuoti sulaukti pašalinių reiškinių. Būtent todėl stipriausi vaistai yra skiriami tik sunkios formos, randėti linkusiai cistinei aknei. Gera žinia, jog jie yra itin veiksmingi, o dažnai pasitaikantis šalutinis poveikis yra silpnas: odos ir lūpų sausėjimas,  sąnarių skausmas. Kitos, dažnai labai veiksmingos priemonės gydant vidurinio sunkumo aknę – aparatai, spuogus veikiantys lazerio spinduliais, ultragarsu, šviesa. Taip pat dažnai naudojamas cheminis veido valymas specialiomis rūgštimis, kurios prasiskverbia į giliuosius odos sluoksnius ir ten slopina uždegimą. Tiesa, visos šios procedūros turi būti palaikomos kasdiene veido priežiūra tinkamais prausikliais, pagal odos tipą parinktais kremais ir bendru higienos palaikymu.

Neretai stengiamasi spuogus užmaskuoti – žinoma, tai yra rimta estetinė problema. Visgi storas makiažo sluoksnis gali dar labiau užkimšti poras ir pasunkinti ir taip nelengvą odos būklę. Tam rekomenduojama naudoti antikomedoninę kosmetiką bei specialius maskuojamuosius kremus, pasižyminčius antibakteriniu poveikiu. Spuogų naikinimą pasunkinti gali ir dažnas prakaitavimas, darba karštoje, drėgnoje aplinkoje (virtuvėje). Būtent todėl suprakaitavus, pavyzdžiui, po intensyvios treniruotės, vertėtų kuo skubiau nusiprausti bei pašalinti prakaitą ir nuo veido.

Žinoma, spuogų naikinimas – ilgalaikis procesas, kuris ne visada yra veiksmingas. Pasiryžus kovai su akne prireiks kantrybės, pasiryžimo, investicijų ir profesionalių patarimų. Be gydytojo-dermatologo konsultacijos bei kosmetologo apžiūros neįmanoma ne tik įvertinti spuogų rūšies, odos tipo, bet ir tinkamai parinkti gydymo taktiką. Todėl itin svarbu pasiryžus gydytis apsilankyti profesionalus, išgirsti jų rekomendacijas ir sąžiningai jas vykdyti – tai yra tiesiausias kelias į sėkmingą bei efektyvų veido spuogų naikinimą. Daugiau informacijos apie spuogų naikinimą: https://www.lazeriniscentras.lt/