Odontologai – kad dantys būtų sveiki ir gražūs

Sveiki, gražūs ir spindintys dantys traukia aplinkinių dėmesį bei palengvina žmonių tarpusavio bendravimą. Taip yra todėl, kad sveikų ir baltų dantų nesinori slėpti po sučiauptomis lūpomis. Tačiau išlaikyti sveikus, neskylėtus dantis nėra taip paprasta kaip gali pasirodyti iš pradžių. Kaip tik dėl to kartą į pusę metų reikėtų apsilankyti pas odontologą, kuris pasirūpins Jūsų dantimis ir, reikalui esant, užkirs kelią tolesniems dantų susirgimams. Yra įrodyta, kad jei kas pusę metų profilaktiškai apsilankytumėte pas odontologą, klausytumėte visų jo nurodymų ir atliktumėte burnos higieną, tikėtina, kad dantų sveikatos problemų beveik neturėtumėte. Tačiau šiandien norėtumėm plačiau pakalbėti būtent apie odontologus. Kas tai per specialistai, ką jie daro, kodėl odontologai reikalingi ir pan.

Dental medicine
Taigi odontologai – tai dantų priežiūros specialistai, kurių paslaugų prireikia gana dažnai. Kariesas ir kitos dantų problemos užklumpa ne vieną mūsų, todėl suskaudus dančiui būtina apsilankyti odontologijos klinikoje. Kitu atveju, galite susidurti su rimtesnėmis dantų problemomis, skausmais. Kai kuriais atvejais gali prireikti išrauti dantį arba atlikti operaciją. Odontologai yra atsakingi už danų plombavimą, kanalų valymą, burnos higienos profilaktiką ir kt. Jei reikia dantų tiesinimo ar balinimo, odontologas parašys siuntimą pas kitą specialistą, pavyzdžiui ortodontą. Iš esmės ortodontai tai tie patys odontologai, tačiau jie specializuojasi vienoje srityje, tuo tarpu odontologai yra labiau bendrosios praktikos specialistai.
Odontologai, tai kvalifikuoti specialistai, išmanantys savo darbą. Jei norite, kad Jūsų odontologas būtų kompetentingas, prieš apsilankydami pas gydytoją, būtinai atkreipkite dėmesį į tai, kokią mokymo įstaigą jis baigęs, kiek turėjęs praktikos ir kiek laiko dirba šioje srityje. Juk nereikia aiškinti, kad kuo daugiau metų odontologijos srityje, tuo geriau.

odontologai

Svarbiausia, pasitikėkite savo odontologu, o jei, kas netinka ar nepatinka, būtinai šnekėkitės, nes odontologo darbas padaryti taip, jog pacientas jaustųsi komfortiškai, jo dantys būtų sveiki ir gražūs, o šypsena neslepiama. Daugiau informacijos apie stomatologus rasite čia: http://www.pilene.lt/lt/odontologai