Gyvūnų įtaka vaikams nuotolinio mokymosi metu

Žmogaus ir gyvūno draugystė daug kur aprašoma: nuo pasakų iki realių istorijų. Kiekvienas namuose turintis keturkojį patvirtins, kad tai puikus draugas, gerų emocijų šaltinis, klausytojas. Vaikams gyvūnai yra ypač svarbūs tiek emociniame kontekste, tiek ugdant rūpestį kitais, empatiją, atsakomybę. O kokia gyvūnų įtaka vaikams daugelio diskusijų sulaukusio nuotolinio mokymosi kontekste?

Alternatyva draugams

Nuotolinio mokymosi metu vaikai nemato savo bendraklasių realiai, jų socialinis ratas itin  susitraukia, daugelis vaikų, ypač komunikabilūs ir mėgstantys bendrauti, tai sunkiai išgyvena. Tad gyvūnas gali puikiai atstoti draugus.

Skatina fizinį aktyvumą

Gyvūnai daugiau ar mažiau skatina šeimininkų fizinį aktyvumą: keturkojais reikia pasirūpinti, kai kuriuos pavedžioti lauke, su jais žaisti, valytų jų narvelius ir pan. Tai skatina vaikų fizinį aktyvumą, padeda atsiriboti nuo mokslų ir pailsėti. Šuo yra puiki proga pabūti gryname ore.

Telefonus į šalį!

Gyvūnai neretai tampa alternatyva žaidimams planšetiniuose kompiuteriuose, telefonuose ar kituose įrenginiuose. Gyvūną mylintis vaikas bent kuriam laikui iškeis ekraną į žaidimą, bendravimą su savo mylimu keturkoju.

Raminamasis poveikis

Tikriausiai esate girdėję, jog daugelis gyvūnų turi savybę nuraminti. O nuotolinio mokymosi metu vaikai kur kas labiau suirzę, jaučia nerimą, yra nervingi, tad bendravimas su gyvūnu gali padėti tokių emocijų ir neigiamų jausmų atsikratyti.

Vienatvei – ne!

Mokiniai dienos metu paprastai būna vieni namuose, nes tėvai dirba. Nors jiems vyksta pamokos online, tačiau lieka ir laisvo laiko, kurio metu neretas jaučiasi vienišas. Tad gyvūnas bus tobulas draugas vienatvei praskaidrinti.
Jei turite augintinį ir norite daugiau sužinoti apie jo priežiūrą, vertingos informacijos rasite https://evet.lt/ bloge.