Kodėl verta studijuoti dermatologiją?

Būsimiems abiturientams jau dešimtoje klasėje reikia pasirinkti tokius mokomuosius dalykus, kurie paruoštų moksleivį būsimiems egzaminams. O egzaminai – tai didysis gyvenimo išbandymas, kurio dėka galite pasiekti karjeros aukštumų pabaigę svajonių studijas.

Šįkart čia aptarsime medicinos kryptį – dermatovenerologiją ir kodėl verta studijuoti šį dalyką.

Visų pirma, dermatologija tiria ir gydo odos ir lytiniu keliu plintančias ligas. Tad jeigu visą gyvenimą jums buvo įdomu, dėl ko kai kuriems atsiranda įgimtos dėmės, kaip turėti gražią odą, kaip gydomi apgamai ir įgimtos dėmės, ši medicinos sritis bus vien apie tai.

Ir ne tik – dermatovenerologai gydo ir lytiniu keliu plintančias ligas. Įdomu, tačiau šios ligos dažniausiai pasireiškia odos bėrimais, niežėjimu, pūslelėmis ant lytinių organų,todėl tik dermatovenerologas, o ne ginekologas geriausiai gali atrasti šių sveikatos sutrikimų priežastis ir paskirti tinkamą gydymo būdą.

Viena iš lytiniu keliu plintančių ligų – AIDS, vis dar yra nepagydoma. Ir būtent mūsų aptariamos profesijos atstovai rūpinasi, kad žmogus, užsikrėtęs ŽIV gautų visą reikalingą priežiūrą.

Kalbant apie praktinius dalykus, dermatovenerologiją verta studijuoti ir dėl dosnaus specialistų uždarbio. Vienokią sumą galite gauti viešojoje poliklinikoje, o dirbdamas privačioje klinikoje galite tikėtis uždarbio, apie kurį kai kurie gali tik pasvajoti.

Žinoma, kaip ir dauguma medicinos šakų, taip ir ši reikalaus ilgų studijų metų. Tačiau po dešimties mokslo metų galėsite džiaugtis įdomia, visuomet kažkuo nustebinančia profesija.

Dermatologija susijusi ir su kosmetologija, tad galite lengvai persiorientuoti iš vienos profesijos į kitą ir net gi dirbti du darbus.

Ši profesija labiausiai tiks merginoms, kurios palaiko sveiką gyvenseną, myli grožį ir, svarbiausia, nori padėti aplinkiniams. Kiekviena medicinos sritis reikalauja atsidavimo ir nuoširdaus darbo su pacientais. Jeigu jums tinka visos šios savybės – pirmyn į dermatovenerologijos studijas!