Kas yra ir kodėl taip vertinami rubinai?

Brangakmenis, kuris žinomas jau tūkstančius metų, ir gana seniai naudojamas įvairaus pobūdžio juvelyriniuose dirbiniuose – rubinas. Taip, tai tikrai nėra pats pigiausias brangakmenis, tačiau daugelis teigia, kad jis spindi taip nuostabiai, kad lyginant su deimantais jie atrodo kaip pilkuma.

Rubinai šiais laikais labai dažnai naudojami papuošalų gamyboje. Dedami kaip žiedų akutės, taip pat, kabinami prie grandinėlių, galiausiai, jais dekoruojami ir plaukų papuošalai. Vienas akmuo gali visam stiliui suteikti kur kas daugiau elegancijos bei puošnumo. Žinoma, tik tokiu atveju, jeigu akmuo bus tikras.

Rubino savybės

Rubino spalvos labai varijuoja, tad kiekvienas pagal savo asmeninius poreikius gali rasti tokį akmenį, kuris jam pats gražiausias. Nuo sodriai raudono, kuris bene pats populiariausias, iki rožinio. Spalva kinta priklausomai nuo chromo kiekio. Patys vertingiausi rubinai yra violetinės spalvos, tačiau dažniausiai, kaip tikina juvelyrai, žmonės to nežino ir renkasi tuos, kurie jiems atrodo patys gražiausi.

Pagal kietumą rubinai nusileidžia tik deimantams, tad yra labai kieti. Taip pat vertinamas ir blizgumas, tad tai rubinams suteikia prabangos įspūdį. Vėlgi verta paminėti deimantus, kadangi tik šie du brangieji metalai pasižymi blizgumu.

Kaip atrodo tikri rubinai?

Jeigu norite jaustis ramus, kad žiedai su rubinais bei kiti Jūsų pasirenkami papuošalai bus tikrai originalūs – tokiu atveju labai svarbu pirkti patikimose prekybos vietose. Jeigu akmuo yra įtartinai pigus – jokiu būdu nepirkite, kadangi jis nebus tikras, dažniausiai metų eigoje keičia savo išvaizdą, galiausiai gali net sudužti.

Tiesa, jeigu norite būti tikras dėl rubino – nurodysime kelis paprastus patarimus, kurie padės atskirti tikrą akmenį nuo netikro.

  • Žinoma, visada galima pasitelkti išmanias IT technologijas, kurios labai greitai ir paprastai padeda nustatyti, ar tam tikri akmenys yra tikri.
  • Geros kokybės rubinas dienos šviesoje nekeičia savo spalvos, juolab, žiūrint iš skirtingų pusių akmuo visose pozicijoje išlaikys tą patį atspalvį. Jeigu spalva kinta, tikėtina, kad tai nėra tikras akmuo.
  • Taip pat galimas akmens tikrinimas naudojant didinamąjį stiklą. Kokybiškas rubinas dažniausiai turi mažų intarpų, taip pat defektų. Tuo tarpu dažniausiai dirbtiniai akmenys kuriami labai švarūs ir gražūs.
  • Ant akmens taip pat galima užlašinti ir citrinų sulčių. Jeigu nuo jų atsiras baltų dėmelių – tai rodo kad akmuo yra netikras. Jeigu akmuo visiškai nesikeičia – tai reiškia, kad jis yra natūralus, tikras.

Tokie tie rubinai. Prabangūs, gražūs, stilingi ir verti savo vardo ir pinigų, kiek už juos yra mokama.