Kodėl svarbu sodinti augalus pagal mėnulį ir jo fazes?

Kodėl svarbu sodinti augalus pagal Mėnulį ir jo fazes?

Daržininkystė – ne tik malonus, bet ir labai naudingas užsiėmimas. Augalų sodinimas bei jų priežiūra, tai ne tik galimybė kasdien pabūti gryname ore bei išlikti fiziškai aktyviems, bet ir vėliau mėgautis itin skaniu bei sveikatai palankiu derliumi. Tačiau taip pat nesunku pastebėti, kad augalų priežiūra yra labai plati tema, kuria kalbant, svarbu aptarti įvairius aspektus. Ir, vienas jų – žinoti, kodėl svarbu augalus sodinti pagal mėnulį ir jo fazes? Pasirodo, tai reikia daryti dėl kelių priežasčių. 

Ne paslaptis, kad visi, kurie sėja daržoves ar kitus augalus, nori sulaukti ir gausaus, skanaus derliaus. Ar taip ir bus, priklausys nuo įvairių priežasčių, tačiau ypač svarbi yra Menulio bei jo fazių įtaka. Pasirodo, pasodinus augalą esant tinkamai fazei, galima sulaukti gausesnio bei gardesnio derliaus. 

Tačiau ir tai – dar ne viskas. Visi norime matyti, kad mūsų auginami augalai yra gražūs, vešlūs, puikios išvaizdos. Nors visa tai įtakoti taip pat gali įvairūs kriterijai, svarbu akcentuoti, kad ypač didelį įtaką turi ir Mėnulio fazė. Esant tinkamai Mėnulio fazei pasodinti augalai, būna vešlesni, dekoratyvesni, gausiau žydi.

Ne ką mažiau svarbus yra ir augalų atsparumas įvairiems kenkėjams. Kad užtikrintume augalų atsparumą kenkėjams, galime naudoti įvairias priemones. Tačiau, jei vertinate natūralumą, turėtumėte atsigręžti ir į Mėnulio kalendoriaus subtilybes – esant tinkamai Mėnulio fazei pasodintas augalas bus atsparesnis kenkėjams. 

Taigi, kaip matyti, augalų sodinimas pagal Mėnulio fazę yra labai reikšmingas: jei laikysitės rekomendacijų, tai sulauksite kur kas gausesnio derliaus, o augalai bus dekoratyvesnės išvaizdos bei gausiau žydės, bus atsparesni kenkėjams. Na, o susipažinti su  rekomendacijomis tikrai nesunku, tai padės padaryti sodininko kalendorius pagal Menulį. Daugiau naudingos informacijos apie daržininkystę rasite https://darzininkyste.lt/