Kaip pasirūpinti tinkamu darbo ar mokymosi erdvės apšvietimu?

Darbo vieta  – tai patalpa, kurioje praleidžiame didelę dienos dalį. Tad verta padaryti ją ne tik funkcionalią, bet ir malonią akiai, t. y. estetišką. Tad į kokias savybes reikėtų atkreipti ypatingą dėmesį renkantis roletus savo kabinetui? Kurį tipą rinktis – žaliuzes ar roletus, klostuotas romanetes ar užtemdančius roletus? Čia jus supažindinsime su kiekvienu iš jų.

Roletai darbo kambariui – ar verta juos rinktis?

Pradėti reikėtų nuo to, kad darbo kambario žaliuzės ar roletai, apskritai, yra labai geras pasirinkimas – jos užima mažiau vietos ir surenka daug mažiau dulkių nei užuolaidos, tačiau atlieka lygiai tą patį darbą: mažina saulės spindulių kiekį ir suteikia privatumo. Be to, roletai, kitaip nei užuolaidos, leidžia geriau valdyti šviesos kiekį, patenkantį į kambarį, dar geriau – juos lengva naudoti. Visos šios savybės yra nepaprastai svarbios, nes darbo kambaryje mes atliekame svarbius dalykus: dirbame, mokomės, o kartais savo malonumui skaitome knygą, todėl patogumas čia – svarbiausia.

Kalbant apie patalpos vizualinę vertę, šiame kontekste labai tinka neutralių atspalvių žaliuzės ar roletai. Tokios spalvos kaip: balta, smėlio, įvairių atspalvių pilka ar ruda ne tik lengvai derės prie kone bet kokio namų interjero, bet ir vizualiai padidins erdvę. Net jei spalva pasirinkta ne iš mūsų minėtų sąrašo, galite rinktis kompaktiškus roletus, kad erdvė nesumažėtų optiškai. Kasetiniai roletai ne tik kompaktiškai ir praktiškai susisuka, bet ir gerai priglunda prie lango, itin efektyviai sulaikydami nepageidaujamą saulės šviesą.

Roletų tipai darbo ir mokymosi erdvei – kuriuos pasirinkti?

Tačiau prieš apsisprendžiant dėl ​​konkrečios spalvos ar roletų tekstūros medžiagos, kuri bus naudojama patalpoje, būtina apsispręsti, į kokį roletų tipą orientuojamės. Jų yra keletas.

  • Dieniniai ir naktiniai roletai viename yra sukurti minimalistiniu, moderniu stiliumi ir puikiai derės prie bet kokio interjero. Didelis jų privalumas – galimybė reguliuoti į kambarį leidžiamos šviesos lygį. Pavyzdžiui, jei saulės spinduliai krenta taip, kad dirbti prie kompiuterio tampa neįmanoma, per kelias sekundes galite nustatyti roletų padėtį, kad jie užtemdytų atitinkamą kambario dalį. Daugiau apie jų privalumus skaitykite čia: https://roleta.lt/roletai/kasetiniai-roletai/
  • Užtemdantys roletai – tai idealus pasirinkimas darbo vietose, kuriuose dažnai tenka naudoti projektorių. Jų medžiaga paprastai būna itin tanki, neleidžianti prasiskverbti net menkiausiam saulės spindulėliui.
  • Plisuotos žaliuzės – užima labai mažai vietos, yra paprastos ir dera prie modernaus interjero. Ypač verta rinktis modelį, kuris gali būti judinamas dviem kryptimis, t.y. tiek iš viršaus, tiek iš apačios. Tai leidžia uždengti tik tam tikrą lango dalį, nereikia tamsinti jo viso. Kas svarbu, klostuotos žaliuzės puikiai tiks ir nestandartinių matmenų ar formų langams – jų veikimo mechanizmas leidžia jas montuoti beveik bet kur!

Darbo kambario roletų stilius ir dizainas – ką verta žinoti?

Į kokius elementus reikėtų atkreipti dėmesį renkantis roletus biurui? Apie spalvas jau kalbėjome – geriausiai tiks neutralios spalvos. Kalbant apie medžiagas – jų pasirinkimas rinkoje tikrai stulbinantis. Tačiau visada verta atsižvelgti į tam tikros medžiagos skaidrumo lygį – net jei tam tikra tekstūra mus žavi savo išvaizda, ji gali nepakankamai užtemdyti patalpą, todėl geriau rinktis kitokį modelį, atsižvelgiant į medžiagos funkcionalumą.