Kada reikės išsikraustyti iš Žemės?

Kai žemėje atsirado pirmoji gyvybė, žmonių skaičius joje nuolatos tik didėjo ir šiuo metu, kai jūs skaitote šį straipsnį, jis vis dar didėja. O ar kada nors rimčiau susimąstote, kai pradedama kalbėti apie neva artėjančią pasaulio pabaigą? Nemaža dalis į tai žiūri skeptiškai. Žemėje dar nugyvens ne viena karta. Žinoma, kažkada gali ateiti laikas, kai žemė taps nebetinkama gyventi žmonėms dėl tam tikrų vykstančių gamtinių procesų. Tai nustatė atmosferos ir kosmoso tyrimų laboratorijos mokslininkai iš JAV. Pasak jų, dar bent 1,5 milijardo metų žmonės gali jaustis ramūs, kad nei jiems, nei jų vaikaičiams nei provaikaičiams kraustytis iš gimtos žemės niekur nereikės.
Atlikdami tyrimą, mokslininkai rėmėsi prielaida, kad kas 110 milijonų metų Saulės temperatūra didės po 1 procentą. Taigi, remiantis šia prielaida, po 1,5 milijardų metų vidutinė temperatūra Žemėje sieks ne 15 laipsnių, kaip yra dabar, o net 40 karščio! Pasiekus šią ribą, planeta taps nebetinkama vystytis naujai gyvybei. Tyrėjai tokiu atveju Žemę prilygino netgi dabartinei Venerai. Jie prognozuoja Arkties regiono supanašėjimą į tropikus, o visos planetos ateitį , dėl smarkiai garuojančių vandenynų, sieja su nuolatos pasireiškiančiomis liūtimis.
Lyginant su ankstesniais panašaus pobūdžio tyrimais buvo prognozuojamas dar trumpesnis laikotarpis iki minėtųjų įvykių, tačiau šio tyrimo metu į pagalbą buvo pasitelkiami sudėtingesni kompiuteriniai modeliai, kurie leido atlikti tikslesnius skaičiavimus. Taigi, Žemės tinkamumo gyvybei terminas pratęstas beveik 2,5 ilgesniam laikotarpiui ir dar daugybė kartų gali nesijaudinti dėl to, jog gimtas kraštas gali tapti nebetinkamas gyventi.

Draugai: www.gts-mods.com