Kam yra reikalingi lipdukai ir kokių jų būna?

Lipdukų dėka yra pateikiama informacija ant prekių pakuočių apie gamintoją ir gaminio pagrindines savybes. O patys lipdukai yra suskirstyti pagal lipnumo lygį. Jie būna aukšto, vidutinio ir mažo lipnumo, jų formos ir dydžiai yra skirtingų formų ir dydžių.

Kokios yra pagrindinės lipdukų kategorijos ir kokiais tikslais jie yra naudojami?

Lipdukai yra rūšiuojami pagal tai – iš kokios medžiagos jie pagaminti ir kokia yra jų forma. Jei lipdukai yra popieriniai, tai juos spausdina ant blizgaus ar matinio popieriaus. Šie lipdukai yra skirti įvairioms prekėms ir gaminių pakuotėms žymėti, jie tinka naudoti uždarose patalpose. Kitaip tariant, lipdukai yra naudojami kaip reklamos, informacijos skleidimo ir dekoravimo priemonė.

Kokios yra lipdukų formos?

Lipdukų formos pagrinde priklauso nuo jų klijavimo vietos ir norimo pasiekti tikslo. Formato dydžiui jokių apribojimų nėra taikoma, svarbu, kad jie atkreiptų galimų klientų ar pirkėjų dėmesį. Populiariausi yra keturkampiai lipdukai. Dar yra trikampiai, daugiakampiai, suapvalintais kampais ir apvalūs lipdukai.

O didelių formatų lipdukai yra spausdinami ant popieriaus ar vinilinės medžiagos specialiai tam skirtais ypatingais spausdintuvais. Taip pat lipdukai atspausti ant didelio formato lapų vėliau gali būti išpjaustomi pagal užsakovo pageidaujamą formą. Tiesa, be išvardintų formų dar yra ir ruloniniai lipdukai, kurie labai plačiai naudojami.

Kokie yra lipdukų spausdintuvai?

Lipdukų spausdintuvai yra dviejų rūšių – nešiojami ir stacionarūs, pastarieji geriausiai pasitarnauja, kai yra naudojami gamybinėse patalpose, kur lipdukai ant prekių pakuočių turi būti klijuojami reguliariai. O nešiojami lipdukų spausdintuvai labiausiai tinka tada, kai nėra būtino reikalo per trumpą laiką atspausti daug lipdukų. Be to, mobilus lipdukų spausdintuvas dėl savo kompaktiškumo yra labai patogus nešiotis iš vienos vietos į kitą, idealiai tinka turgaviečių ir kitų atvirų lauko erdvių prekybininkams.

Visų rūšių lipdukų spausdintuvus praktiškiausia yra pirkti internetu, nes šios rūšies prekyboje dažnai taikomos įvairios nuolaidų akcijos, tad norimą prekę galima įsigyti gana palankia pirkėjams kaina. Be to, pirkdami internetu bet kokius pirkinius, visada sutaupote daug laiko.