Mokslininkai atskleidė būdą, kaip pasikasyti

Turbūt neatsirastų žmogaus, kuriam niekados netekę susidurti su niežėjimu, kuomet įkanda uodai, ar niežulį sukelia lengvas išbėrimas. Žmonės yra linkę nepaisyti patarimų, kad kasytis negalima, o po to tenka slėpti atsiradusias dar didesnes žaizdas. Kad tokia bėda neištiktų dar kartą, vokiečių mokslininkai atskleidžią būdą, kaip pasikasyti nesukeliant didesnių problemų, tokių kaip perštėjimas ar žaizdelių atsiradimas. Pasirodo, žmogus tam gali panaudoti kelias manipuliacijas, taip „apgaunant“ savo kūną. Viskas, ko reikia, yra veidrodis.
Mokslininkas vokietis ir keli jo kolegos iš Liubeko universiteto teigia, jog ši priemonė iš tikrųjų yra veiksminga, tereikia žiūrėti į veidrodį ir vaizduoti, kad kasotės niežtinčią vietą, o tada niežulys praeina net neprisilietus prie kūno. Ir tokie pastebėjimai yra ne iš „piršto laužti“. Tam įrodyti buvo atliktas tyrimas, kurio metu 26 vyrams į kairįjį dilbį suleido specialios priemonės, kuri sukelia niežėjimą. Toje vietoje, kurioje buvo suleista priemonė, liko maža raudona dėmelė, todėl ant dešiniojo dilbio mokslininkai nupiešė tokią pat ir liepė abi dėmeles kasytis. Tikrojo dūrio vietoje niežulys praėjo, o nupieštojo – ne. Tada prieš eksperimento dalyvius buvo pastatytas veidrodis ir liepta atsukti jį į tą pusę, kurioje buvo suleistas chemikalas, skatinantis niežulį. Dalyviai nė nenutuokė, kad veidrodyje buvo ne kairiojo, o dešiniojo dilbio atspindys. Jie vėl prasidėjo kasytis, o kas keisčiausia – niežulys po truputėlį pradėjo slūgti.
Šiuo eksperimentu buvo parodytos smegenų galimybės ignoruoti kūno siunčiamus signalus. Taigi, nuo šiol erzinantį niežulį paprasčiau galime panaikinti turėdami su savimi veidrodį. Taip pat tokie tyrimai yra nepakeičiama pagalba ieškant problemos sprendimo tiems, kurie susiduria su niežulio problema.