Kaip išmokti važiuoti riedlente? Mokymosi priemonės

Turbūt esi pradedantysis, kuris įsigijo arba gavo dovanų riedlentę ir nežino, nuo ko pradėti. Sakyčiau, kad to gali išmokyti draugas, tačiau jeigu jau skaitai šį įrašą, tai draugų tarpe riedančių, ko gero, nėra, arba tau gėda prašyti ir nori išmokti to savarankiškai. Išmokti važiuoti riedlente nėra ypatingai sudėtinga. Tokiose situacijose labai gerai pasitarnauja Youtube tutorial’ai. O jeigu mėgsti mokytis iš rašytinės informacijos, tai keletą patarimų rasi žemiau:

Dominuojančios kojos suradimas

Jeigu perskaitęs nesupratai, kas ta ‘dominuojanti’ koja, tai turėtumei žinoti, kad kiekvienas mūsų turime koją, kurią instinktyviai renkamės kaip prioritetą atsispiriant tam tikroje situacijoje – čiuožiant ant ledo su pačiūžomis, raižant vandenį vandenlente, čiuožiant snieglente ar kitaip pramogaujant, kur pramogai, be mūsų dviejų kojų, reikalinga lenta ar papildomas apavas. Koja, kurią tuo metu dedame į priekį, ir yra mūsų „dominuojanti” koja. Taigi, pirmiausiai surast savo dominuojančią koją, kuri bus pagalbininkė riedėjimo metu.

Kūno pozicija

Užlipęs ant riedlentės šiek tiek pritūpk. Kojos turėtų būti laikomos pečių plotyje. Nugara tiesi – jokiu būdu nesikūprink. Kūno svoris turėtų eiti ant „dominuojančios” kojos. Kojų pirštus nukreipk į riedlentės priekinę dalį. Galvos pozicija turėtų būti tiesi ir žiūrėti į priekį (kad ir kaip norėtųsi, nenuleisk akių ir smakro žemyn). Dabar, kai jau kūnas ir kojos tinkamoje padėtyje, laisva koja gali atsispirti. Sukimo metu, kūno svoris, priklausomai nuo to, į kurią pusę norėsi sukti, turėtų būti nukreipiamas į kulnus arba į pirštų pusę.

O kaip stabdyti?

Prieš mokantis stabdymo – patarimas: riedėjimui pasiimk su savimi ne pačią prabangiausią avalynę. Kodėl? Stabdymui neišvengiamai reikalinga laisvos kojos pagalba. Stabdymo metu keliai vis dar turėtų būti sulenkti, o visas svoris nukreipiamas į koją ant lentos. Laisva koja turėtų būti lengvai velkama grindiniu iki kol sustosi.

Taigi tai keletas svarbiausių patarimų pradedančiajam. Sėkmės!