logistikos terminai

Logistikos terminai iš patikimo šaltinio

Manomokslas.lt informacinė svetainė savo lankytojams pateikia ne tik įvairią įdomią informaciją susijusią su įvairiomis mokslo sritimis, bet ir naudingas nuorodas į praversiančius šaltinius.

Absolventai siekdami įgyti aukštąjį universitetinį ar neuniversitetinį išsilavinimą privalo rašyti įvairius referatus ir parengti bakalaurinius, o vėliau ir magistrinius rašto darbus. Doktorantai rengia įvairius straipsnius, mokslines publikacijas ir, be abejo, ne tik aprašo savo tiriamąsias temas, darbus, objektus ir subjektus, bet ir remiasi kitais moksliniais šaltiniais. Vis dažniau į literatūros sąrašus įtraukiame ne tik knygas, periodinius leidinius ir žinynus, bet ir internetinius informacinius šaltinius. Internetas padeda ne tik sutaupyti laiko, bet ir pasiekti įvairią užsienio literatūrą, mokslinius straipsnius, karštas naujienas ir šviežiausius mokslininkų atradimus bei hipotezes.

Atsiranda vis daugiau internetinių žodynų: zodynas.vz.lt, zodziai.lt, tv3.lt/zodynas/tarptautiniai-zodziai, lietuviuzodynas.lt, zodynas.lt ir daug kitų. Nuo mėgėjiškų, kuriuos rašo tinklaraštininkai, kiek daugiau patikimų, kaip vikipedija ir iki tokių kaip lkzd.lki.lt, kurį prižiūri Lietuvių kalbos institutas. Dažnai visi pateikiami terminai šiuose žodynuose yra tie patys ir aprašyti panašiai. Žinoma, nieko ir neprigalvosi, jei jau žodžio reikšmė yra tokia kokia yra. Tačiau, kartais pasigendame labai specifinių, specialybių terminų, o kai juos randame, tai jų aprašymai būna labai kuklūs, lakoniški.

Šį kartą Manomokslas.lt skyriuje „Internetiniai žodynai” su savo skaitytojais dalinasi kokybišku šaltiniu, kuriame pateikti logistikos terminai. „Ad Rem Group” logistikos, transportavimo, muitinės tarpininkavimo ir sandėliavimo įmonė pateikia logistikos terminų žodynėlį, kuriame pateikiami savo srities specialistų aprašomi logistikos terminai.

Tokia Adrem.lt iniciatyva – sektinas pavyzdys. Tokius terminų žodynėlius galėtų pateikti ir kitos rimtos internetinės svetainės, kuriose turinį kuria kvalifikuoti ir patyrę įvairių sričių specialistai.