Fotoepiliatoriai

Mokslas stebina: kaip kito moterų plaukelių depiliavimo priemonės?

Požiūris į moters išvaizdą ir tuo pačiu plaukelius, kurie dengia beveik visą kūną – amžių eigoje labai kito. Buvo laikas, kai plaukeliai ant moterų kojų buvo laikomi seksualumo požymiu, buvo laikas, kai kiekvienas plaukelis, iki mažiausių smulkmenų, buvo pašalinamas, kadangi tik tokiu atveju moteris buvo laikoma gražia.

Šiuo metu kiekviena moteris turi teisę atrodyti taip, kaip jai labiausiai patinka. Visgi, daugelis renkasi plaukelių naikinimą, kadangi taip pavyksta kur kas labiau palaikyti higieną, juolab, kūnas atrodo gražiau.

Plaukų deginimas – labai skausminga, bet reikalinga

Tam tikrose kultūrose anksčiau buvo propaguojamas plaukų deginimas. Deja, ne galvos, kurie bent jau ilgesni, tačiau kūno. Tai nereiškia, kad moterys buvo deginamos, tačiau naudojamos įkaitusios priemonės – taip pat nežavi.

Gana skausmingai nudeginami plaukeliai atgaudavo negreitai, tad moterims ši higienos priemonė – tiko. Dažniausiai taip depiliuojama iškart, kai tik plaukai pradeda augti. Tiesa, vyrams tokia depiliacija nebuvo reikalinga, kadangi kuo plaukuotesni jie buvo – tuo didesniais mačo buvo laikomi.

Skustuvai – amžiaus išradimas

Apie XX amžiaus galą atsiradę skustuvai, kurie naudojami ne tik vyrų barzdos šalinimui, tačiau ir moterų kūno higienos palaikymui – tapo inovacija, kuri ir pakeitė požiūrį į plaukelius ant kūno. Skusti tapo paprasta, tai – neskausminga, tačiau minusas, kad procesas turi būti atliekamas reguliariai, tai pareikalavo nemažai laiko.

Epiliavimas

Žinoma, dabar yra kur kas daugiau alternatyvų, tad skutimas vadinamas atgyvena. Tačiau anuomet – ta atrodė kaip amžiaus išradimas, kuris padėjo moterims gražiai atrodyti ir tuo pačiu išvengti plaukelių šalinimo skausmų.

Modernus pasaulis – moderni ir įranga

Šiomis dienomis dažniausiai naudojami epiliatoriai, kurie padeda be jokio skausmo pašalinti plaukelius ilgam laikui. Geros kokybės epiliatorius galite įsigyti čia: https://garbane.lt/592-fotoepiliatoriai.

Epiliavimas – greitas ir paprastas, nesukelia dirginimo, moteris nieko nejaučia, o svarbiausia, kad šis plaukelių šalinimo būdas puikiai tinka ir toms, kurių oda yra jautri. Po epiliavimo nelieka bėrimų, tačiau nepamirškite, kad papildomos odos drėkinimas yra būtinas.