Operatyviosios kompiuterio atminties vertinimas ir pasirinkimo gairės

Tinkama RAM atmintis vertinama iš labai skirtingų pozicijų, tad turintieji specifinių poreikių, kadangi kompiuterius naudos ne tik naršymui – turi daugiau dėmesio skirti detalėms. RAM atmintis lyginama ir vertinama išanalizavus daugelį smulkmenų, svarbiausius aspektus, kurie tik egzistuoja. Kadangi aspektų nėra mažai ir daugeliui žmonių jie gali atrodyti gana neaiškūs – aptarsime pačias svarbiausias gaires, kurias reikia įvertinti renkantis tinkamai.

Kas yra operatyvioji atmintis?

Operatyviosios atminties vertinimo gairės tiems asmenims, kurie neturi daug žinių šioje sferoje, gali atrodyti labai keblios. Tačiau ir neverta skirti laiko smulkmenų detalizavimui, kai kiekvienas specialistas, kuris prekiauja šio tipo įranga – gali padėti gana greitai rasti tai, ko reikia Jums.

Štai RAM atmintis nėra skirti informacijos kaupimui. Jis yra skirta konkrečios įrangos esamuoju momentu naudojimui, tad kuo atminties talpa yra didesnė – tuo ir kompiuteris veikia našiau. Vienu metu geba susitvarkyti su kur kas didesniu informacijos kiekiu.

Optimalus pasirinkimas leidžia džiaugtis ir tinkamu darbu prie kompiuterio, kuris nestrigs, užtikrins našumą.

RAM atminties didinimas

Suprantama, kad geriausia perkant naują kompiuterį iškart įsigyti tokią įrangą, kurios RAM atmintis yra naši, gebės patenkinti Jūsų darbo su kompiuteriu poreikius. Visgi, jeigu naudojimo eigoje matyti, kad reikalingas atminties papildymas, galima tik pasidžiaugti, kad tokia galimybė egzistuoja.

Norėdami papildyti – įvertinkite šiuos aspektus:

· Ar apskritai galima įdiegti papildomus modulius? Tai turi matytis pagrindinėje plokštėje.

· Tokiu atveju, kai laisvos vietos nėra – galimos trys alternatyvos: plokštė su didesne RAM, naujo kompiuterio pirkimas arba išėmus RAM pakeisti jį talpesniu. Paskutinis variantas yra geriausias.
RAM tipai

Taip pat reikia daugiau dėmesio skirti ir RAM tipams, kurių alternatyvos ir pasirinkimas – taip pat labai platus bei įvairus. Šiuo metu tipų yra ne vienas ir rinktis siūlome tik tuos, kurie kurti remiantis SDRAM standartu. Tokiu atveju galite būti ramus dėl kokybės bei funkcionalumo.

Kokie tipai yra ir iš kokių galima rinktis?

1. DDR
2. DDR2
3. DDR3
4. DDR3L
5. DDR4
6. Ir kiti.

Dėl detalesnio tipo vertinimo ir pasirinkimo – konsultacijos su specialistai tampa geriausiu pasirinkimu.