Ko reikia, kad nuotolinis mokymasis vyktų sklandžiai?

Prieš kurį laiką mokinius „užklupęs“ nuotolinis mokymasis nemažai streso sukėlė ne tik patiems vaikams ir pedagogams, tačiau ir tėveliams, kuriems reikėto prisitaikyti prie naujų atžalų ugdymo sąlygų ir užtikrinti, kad namuose jiems būtų sudarytos tinkamos sąlygos mokytis, dalyvauti būrelių veikloje ir pan. Ką tai atskleidė, kas yra svarbu, kad nuotolinis mokymasis vyktų sklandžiai?

Geras interneto ryšys

Jau žinome, jog nuotolinėms pamokoms reikalingas kompiuteris, planšetė ar išmanusis telefonas ir interneto ryšys. Štai pastarasis turi būti labai geras ir veikti be jokių nesklandumų, kad vaikas nepertraukiamai galėtų dalyvauti pamokose.

Ne mažiau nei pati ryšio sparta ir kokybė, labai svarbus ir duomenų limitas, o geriausia – jokio limito. Taip vaikas galės laisvai dalyvauti pamokose, atlikti namų darbus, ieškoti informacijos projektams ir pan. https://www.bite.lt/internetas/Neriboti-GB itin pasiteisins mokantis ir nebijant, kad duomenys gali pasibaigti pamokų metu, ruošiant namų darbus ar pan.

Funkcionalūs prietaisai

Svarbu užtikrinti, jog vaikas mokymuisi turėtų gerą įrenginį, t. y. tokį, kuris gali ilgiau veikti vienu įkrovimu, patogų naudoti, tokį, kuriame informacija matoma ryškiai ir aiškiai, taip pat prie kurio galės prijungti pamokoms reikalingus išorinius įrenginius. Žinoma, geriau kuo didesnį ekraną turintis įrenginys – taip bus mažinama akių įtampa, taigi jos mažiau pavargs.  Puiku, jei prietaisas bus patogus naudoti, turės ne tik bazines programas, tačiau ir tokias, kurios pravers vaikui muzikos, meno ar kitose pamokose.

Bendradarbiavimas

Nuotolinis mokymas yra iššūkis – su tuo sutiks greičiausiai daugelis besimokančiųjų bei jų tėvelių. Sklandžiam procesui svarbus mokytojų, vaikų ir tėvų bendradarbiavimas, supratimas, lūkesčių pritaikymas prie tokių galimybių.