WPC terasines lentos

Patvari terasa WPC technologijos dėka

Iš kokios medžiagos turėtų būti pastatyta terasa, kad ji būtų patvari, lengvai prižiūrima ir kartu estetiška? Šiuo atveju gali padėti WPC technologija. Iš kompozicinės medienos pagaminta terasa savo naudotojus džiugins ne vienerius metus.

Terasa iš medžio ar akmens?

Daugumos terasų pagrindai iki šiol buvo pastatyti daugiausia iš dekoratyvinio akmens. Žinoma, tai turi savų privalumų (išvaizda, patogumas prižiūrint), bet turi ir minusų, tokių kaip didelės medžiagos sąnaudos ar besiskverbiantis šaltis, kai norisi terasoje vaikščioti basomis.

Pastaruoju metu vis daugiau žmonių, statydami terasą, renkasi medines medžiagas. Mediena nepraranda savo vertės ir niekada neišeina iš mados. Ir mes kalbame ne tik apie jos naudojimą statant lauko terasą. Užtenka pažiūrėti, kokį „bumą“ dabar išgyvena mediniai namai. Jų savininkai vertina prestižą ir šilumą (ne tik tiesiogine prasme), kurį suteikia tokio tipo statybos.

Tačiau visų pirma mediniai akcentai puikiai dera su žaliąja mūsų erdve – lauko terasomis. Kai kurie žmonės netiki šios medžiagos patvarumu. Ir ne be reikalo. Akmuo šiuo atveju tikrai patvaresnis. Tačiau šiuolaikinė WPC technologija mums kur kas palengvino pasirinkimą, nes galime gauti medieną, kurioje dera graži išvaizda ir tvirta medžiaga.

Sustiprintas terasos pagrindas

Statant terasą ir svarstant medienos pasirinkimą, reikėtų atkreipti dėmesį į tvirtumo savybę, nes ši vieta – ypač vasaros sezonu – yra labai dažnai ir intensyviai naudojama. Išvaizda toli gražu nėra antraeilis dalykas.

Paprasta lenta, kaip natūralus gaminys, po kurio laiko praranda estetinę išvaizdą (pranyksta originali spalva), deformuojasi ir nėra labai atspari įbrėžimams, kai, pvz., kėdės nuolat stumdomos. Optimalus sprendimas tokioje situacijoje yra WPC terasinės lentos, kurių dėka gauname medžiagą, kuri tikrai nenusileidžia natūralios medienos išvaizdai, tačiau yra daug kartų patvaresnė.

WPC yra medienos-polimero kompozitas, medienos ir natūralaus polimero pluošto derinys, apjungiantis šiuolaikinės medžiagų technologijos privalumus – polimerų stiprumą ir atsparumą  bei medienos išvaizdą ir pojūtį.

WPC medžiaga yra patvaresnė už medieną, nereikalauja šlifavimo, yra neslidi, nesvarbu, terasoje šlapia ar sausa. Pirmiausia ji atspari pažeidimams. Terasos pagrindo iš WPC lentų nereikia dažyti ir dažnai prižiūrėti.

WPC – saugi ir patvari medžiaga

WPC terasos lentos yra saugios ir patogios naudoti. Jų galite įsigyti kone visų medienos rūšių atspalvių.

WPC terasinės lentos taip pat puikiai pakeičia egzotišką medieną. Jos turi natūralų paviršių ir medienos struktūrą. Be baimės gali būti naudojamos mažiausiai penkiolika metų, jos yra labai kietos ir atsparios dilimui. 

Novatoriška WPC medžiaga, apie kurią kalbame, žinoma, naudojama ne tik sodo terasų statyboje: ji jau drąsiai naudojama baseinų kraštams apdengti, prieplaukoms ir sodo erdvėms. WPC plokštės nereaguoja į UV spinduliuotę, yra atsparios pelėsiui ir grybeliams. 

Lengvas terasos surinkimas su WPC

Nusprendus kloti pagrindą su WPC, svarbu pažymėti, kad tai nėra sunku. 

Kalbant apie šios medžiagos panaudojimą prieangių, balkonų, terasų, baseinų ir tvenkinių pakraščių, sodo takų ar kavinių terasų statyboje, puikus pasirinkimas yra simetriškos, dvipusės lentos, tvirtinamos nerūdijančiomis detalėmis. 

Yra ir lentų, skirtų klojimui be tarpelių, dažniausiai naudojamos terasose ir baseinų pakraščiuose, arba kaip laikinas žemės pagrindas renginiuose ar mugėse. Tokiu atveju montavimas yra labai paprastas ir greitas.

Todėl turėtume žinoti, kad terasų pagrindas yra svarbiausias dalykas – čia koncentruojamas komfortas, estetika ir ilgaamžiškumas vienoje vietoje. Dekoracijas kiemo terasoje, augalus ar baldus galima karts nuo karto perkelti ar pakeisti, o grindys turi būti patogios, tvirtos, gražiai atrodančios ir, svarbiausia, ilgaamžės.