Įmonės automobilių parkas ar nuoma, kas geriau?

Lietuvos įmonės stengiasi kuo efektyviau ir veiksmingiau valdyti savo automobilių parką. Todėl itin populiarėja automobilių nuoma verslui, nes skirtingiems projektams ir kasdieniniams darbams reikia skirtingo kiekio, ekonomiškumo dydžio automobilių, kurie būtų naudojami, o ne stovėtų įmonės garaže ar saugojimo aikštelėje. Tam tikrais atvejais, įmonės vadovams yra nuomojamos mašinos, atsižvelgiant į jos klasę, komfortą ar prestižą.

Įmonės automobilių parkas yra mažiau efektyvus, nes patiriami nuostoliai, skaičiuojant turto nusidėvėjimą, automobilių draudimus bei jų eksploatacijos sąnaudas. Todėl siekiant optimizuoti patiriamus kaštus, žymiai ekonomiškiau yra pasirašyti automobilių nuomos sutartį ir nuomotis reikiamą kiekį automobilių, naudojamų įvairiems darbams atlikti. Įmonės renkasi finansiškai ekonomiškus ekonominės klasės automobilius, tokius kaip Opel Astra su išskirtiniu įrangos paketu. Žymiai paprasčiau valdyti automobilių parką pasirinkus ilgalaikės veiklos nuomos sprendimą, kur numatyta, tiksliai ir nekintančios automobilio nusidėvėjimo sąnaudos per visą nuomos padeda sumažinti išlaidas automobilių draudimui, todėl į nuomos kainą jau būna įtrauktos visos draudimo paslaugos.

Daugelis verslo klientų teikia pirmenybę fiksuoti automobilio sąnaudas, todėl renkasi veiklos nuomą su papildomomis paslaugomis: techniniu aptarnavimu, sandėliavimu ir degalų kortelių administravimu.

Tai visai normalu į verslo susitikimus ar vizitą pas klientus važiuoti su trumpam išnuomotu automobiliu. Pirmoje vietoje yra patogumas, greitis, patiriamas sąnaudas ir tai yra patrauklesnė alternatyva nei firmos automobilis, tai suteikia daug lankstumo valdant įmonės automobilių parką ir derinant visų darbuotojų poreikius,