Kaip pasiruošti teorijos egzaminui

Kaip pasiruošti teorijos egzaminui?

Praktika rodo, kad KET žinyną perskaičius bent 3 kartus ir atkreipus ypatingą dėmesį į kelio ženklus bei sąvokas, KET testą išspręsti daug lengviau. Tuomet KET tyrimą rekomenduojama atlikti bent dvi tris savaites po 1-2 val. dienos metu. Atlikę šiuos „namų darbus“, didesnė tikimybė, kad vairavimo teorijos egzaminą išlaikysite iš pirmo karto! Vairavimo teorijos egzaminas “Regitroje” – tai esminių vairuotojo žinių apie Lietuvos KET patikrinimas. Jame kandidatai sutinka klausimų apie automobilio valdymą, priežiūrą, kaip elgtis tam tikrose eisme susidariusiose situacijose.

Planuojantys įgyti A, AM ar B vairuotojo pažymėjimą gali pasiruošti patys, be mokyklos pagalbos

Nors pasiruošimas čia vyks greičiau, ar tikrai užtenka prieš egzaminą perskaityti KET taisykles? Nesvarbu, ar lankotės vairavimo mokykloje, ar lankotės internetiniuose kursuose, ar tiesiog vartote KET vadovėlius – atidžiai peržiūrėkite pagrindus, kurie gali pasirodyti testo metu. Oficialūs signalai, vairavimo pirmumo problemos ir kelio ženklai – tai tik keletas svarbiausių problemų kategorijų. Verta paminėti, kad vairavimo kursų kainos mokyklose su teorija ir be teorijos šiek tiek skiriasi, todėl tikrai verta pagalvoti apie galimybę mokytis teorijos su instruktoriumi net ir tiems, kurie planuoja mokytis savarankiškai. Kad ir daug skaitote ir mokotės iš vadovėlio ar klausotės savo instruktorių, to neužtenka. Būtina praktikuotis sprendžiant KET bilietus. Juk tokios formos egzaminą laikysite ir “Regitroje”. Skubėti sprendžiant klausimus tikrai nereikia, gerai įsiskaitykite ko jūsų klausia, galbūt pastebėsite “kabliuką” klausimo formuluotėje ar paveikslėlyje? Net ir identiškai skambantys klausimai gali turėti detalių į kurias neatkreipsite dėmesio. Kitas dalykas, baigus testą, neskubėkite spausti mygtuko “užbaigti”, sugrįžkite prie klausimų ir gerai įsidėmėkite teisingus ir neteisingus savo atsakymus. Neretai vadinamosios “bilietų” svetainės turi testų kurie padeda mokytis specifines KET vietas. Sužinoję savo silpnybes žinosite kurioms sritims skirti daugiau dėmesio ruošiantis. Kilus neaiškumams, visuomet galite rasti informacijos internete, draugų rate ar paklausus vairavimo mokytojo. Kuomet sieksite 90-100% ribą sprendžiant skirtingus testus vadinasi esate pasiruošę laikyti vairavimo egzaminą.

Prieš egzaminą gerai pailsėkite

Skamba paprastai, bet dažnai pamirštame miego ir poilsio svarbą mūsų gyvenime. Paskutinę naktį prieš egzaminą būtina leisti sau ir smegenims pailsėti prieš kitą egzaminą. Savęs graužimas ir stresas ir įtampa neduos jokios naudos. Jei esi darbštus ir domisi, nėra ko panikuoti. Daugiausia, ką galite sau leisti – mažiausiai perskaityti prieš egzaminą. Geriausia baigti egzaminą prieš pradedant. Jei skubate ir atrodo jog nieko nespėjate patirsite visiškai nereikalingo streso dar net neprasidėjus egzaminui. Gerai išsimiegojus ir pailsėjus atvykite į “Regitrą” bent jau 30-40 minučių anksčiau. Per šį papildomą laiką neskubėdami susimokėsite už savo egzaminą, pateiksite reikalingus dokumentus. Galiausiai likusį laiką galėsite praleisti laukiamajame be jokios įtampos ir susikaupti ateinančiam testui. Šiek tiek pasikartosime – jei sprendėte testus, klausinėjotės ir domėjotės KET teorija – bijoti nėra ko. Nestresuokite ir nusiteikite teigiamam rezultatui. “Regitros” vairavimo teorijos žinių patikrinimo egzaminas teigiamu laikomas gavus 80% rezultatą. Kitaip tariant, 24 klausimai iš 30. Jei išbandėte visas įmanomas testų versijas ir renkate po 90-100% rezultatą,stresuoti nėra ko. Eikite ir drąsiai laikykite egzaminą! Kai jau laikysitės egzaminą, nepamirškite metodikos kuria sprendėte paprastus testus besiruošiant. T.y įdėmiai įsiskaitykite į klausimo esmę, formuluotę, pateiktus paveiksliukus. Galbūt pastebėsite retą išimtį ar tyčia suglumintį dalyką? Dar vienas svarbus dalykas – elementariausias atidumas. Prieš pereidami prie kito klausimo įsitikinkite ar pažymėjote visus teisingus atsakymus, ar nieko nepraleidote.