Kokie yra kalbų mokėjimo lygiai?

Nesunku pastebėti, kad būtent kalbų mokėjimas yra labai svarbus dalykas mūsų gyvenime. Kuo daugiau įvairių kalbų mokėsime, tuo daugiau įvairių galimybių turėsime, be to, galėsime patogiai bendrauti su ypač dideliu būriu žmonių. Visgi, dėmesį reikėtų atkreipti į tai, kad, jeigu kokios nors kalbos dar nemokame, tai pirmiausia, turime jos išmokti ir tai galime daryti įvairiais būdais – kreiptis į profesionalus arba tiesiog pasikliauti savo jėgomis. Tačiau net nesvarbu, kurį iš variantų pasirinksime, bet kuriuo atveju negalime pamiršti ir kalbų mokėjimo lygių. Taigi, kokie jie yra? Kviečiame apie tai sužinoti daugiau.

  1. A1 kalbos mokėjimo lygis yra toks lygis, kuomet suprantamos bei gebamos naudoti paprastos kasdiėnės frazės, o taip pat yra gebama trumpai pristatyti save bei kitus ir atsakyti į nesudėtingus klausimus. Taip pat gebama bendrauti jeigu kitas asmuo kalba lėtai ir aiškiai.
  2. A2 kalbos mokėjimo lygis yra toks lygis, kuomet be jau išvardintų dalykų, gebama apibūdinti ir savo aplinką bei pasakoti trumpas istorijas aktualiomis temomis.
  3. B1 kalbos mokėjimo lygis yra toks lygis, kuomet be jau išvardintų dalykų, yra gebama sukurti ir trumpą, tačiau rišlų tekstą, o taip pat yra gebama kalbėti apie savo viltis, ambicijas bei išgyvenimus.
  4. B2 kalbos mokėjimo lygis yra toks lygis, kai be jau išvardintų dalykų yra gebama parengti išsamų bei aiškų tekstą bet kokia tea, o taip pat – gebama kalbėti apie problemas.
  5. C1 kalbos lygis be jau išvardintų dalykų paia ir tokius dalykus, kaip gebėjimą kalbą lanksčiai naudoti akademiniais, socialiniais bei verslo tikslais.
  6. C2 kalbos mokėjimo lygis apima tokius dalykus, kaip gebėjimą suprasti viską, kas buvo perskaityta arba papasakota, o taip pat ir gebėjimą spontaniškai reikšti savo mintis.
    Daugiau info http://www.auth.lt/logistika/.