Krovinių vežimo taisyklės

Kroviniai – labai svarbus elementas daugelyje verslų. Daugybė įmonių negalėtų tinkamai vykdyti savo veiklos tuo atveju, jei nebūtų vežami kroviniai. Visgi, taip pat reikia pastebėti, kad būtent krovinių vežimas nėra savaime vykstantis dalykas, šis procesas apibrėžtas tam tikrų taisyklių. Belieka tik pastebėti, kad kroviniai yra labai skirtingi, todėl skirtingiems kroviniams gali būti taikomos skirtingos taisyklė,s tačiau šį kartą pakalbėsime apie dalį šių taisyklių.

Viena taisyklių sako, kad krovinio siuntėjas turi perduoti krovinį vežti tokioje taroje arba įpakavime, kuris yra būtinas kroviniui išsaugoti, o, jei krovinys turi ypatingų savybių, tuomet jis turi būti įpakuotas pagal reikalavimus, kurie yra keliami tokios rūšies kroviniui vežti, na, o kai krovinys yra vežamas keliems gavėjams, tuomet jis turi būti sugrupuotas ir įpakuotas atskirai kiekvienam gavėjui.

Kita krovinių vežimo taisyklių sako, kad krovinys yra priimamas pagal važtaraštyje nurodytą jo svorį ar kiekį, o, jei jį priimant krovinį buvo pastebėta, kad pakuotė turi trūkumų arba nėra galimybių patikrinti važtaraštyje nurodytų duomenų, tuoet vežėjas apie tai privalo pažymėti bei nurodyti važtaraštyje arba pakrovimo – iškrovimo akte.

Taip pat verta žinoti, kad priimant krovinį, jei jo svoris ar kiekis neatitinka važtaraštyje siuntėjo nurodytų duomenų arba kroviniui vežti nustatytų reikalavimų, vežėjas turi teisę priimti krovinį arba į važtaraštį įrašyti pastabas.

Svarbu akcentuoti ir tai, kad priimdamas krovinį, vežėjas privalo tikrinti, ar pakrauto krovinio išdėstymas bei tvirtinimas transporto priemonėje atitinka eismo saugumo reikalavimus ir kitas krovinių vežimo sąlygas.

Tačiau tai – dar tikrai ne viskas: tai – dar tikrai ne visos taisyklės, kurias reikia žinoti apie krovinių vežimą. Taigi, atsakingai pasidomėkite ir kitomis taisyklėmis, kurias nurodo teisės aktai. Daugiau info http://www.auth.lt/logistika/kroviniu-pervezimas/.