darbo-pasiūlymai

Kaip pasiruošti darbo pokalbiui?

Darbo pokalbiai vis dar daugeliui žmonių atrodo kaip vienas labiausiai gąsdinančių procesų. O neturėtų, kadangi ne tik jums reikalingas konkretus darbas, tačiau ir jūs pats galite būti reikalingas darbdaviui. Juolab, darbo pasiūlymai yra tokie įvairūs, kad esame tikri, jog rasite vietą, kuri ne tik jums patiks, tačiau ir kurioje jūs jausitės geros kompanijos dalimi.

Žinoma, prieš pritampant kolektyve pirmiausia reikia gauti konkrečią darbo vietą. Jeigu jūsų cv geras ir esate pakviestas pokalbiui – tokiu atveju antrasis žingsnis yra padaryti gerą įspūdį darbo pokalbio metu.

Mes pasidalinsime keliais patarimais, kuriuos atskleidė personalo valdymo specialistai. Patarimai padės puikiai pasirodyti.

  • Pirmiausia reikia susirasti įmonės kontaktus, kad paskui nekiltų problemų dėl įmonės paieškų. Labai blogai, kai vėluojate į darbo pokalbius. Tai dažniausiai apie jus sukuria labai prastą įvaizdį. Žinoma, ateiti per anksti irgi nėra gerai, kadangi taip parodote, kad nemokate planuoti laiko.
  • Žinoma, reikia nepamiršti ir tinkamos aprangos. Geriausia nepasilikti drabužių paieškų paskutinei dienai, kai jau reikia skubiai eiti. Juk tinkama apranga darbo pokalbio metu taip pat yra labai svarbi. Svarbiausia rengtis oficialiai ir tuo pačiu kukliai. Ir jokio skirtumo, kokia darbo pozicija – tinkama apranga yra būtina.
  • Daugelis darbdavių stebi ką veikia asmenys, kurie laukia darbo pokalbio. Kol vieni nerūpestingai naršo telefone, tol kiti atsakingai stebi aplinką. Būtent tai daryti jums ir siūlome. Taigi, prieš pokalbį labai svarbus tinkamas susikaupimas, kadangi išsiblaškymas gali sugadinti teigiamą įvaizdį apie jus.
  • Kadangi beveik visų pokalbių metu reikia apie save papasakoti, natūralu, kad geriausia mintyse pasidaryti paruoštukę ir jau einant į pokalbį žinoti – ką planuojate sakyti. Žinoma, nereikia per daug biografinių faktų, kadangi darbdavys viską mato jūsų CV. Tačiau asmeninės patirtys, išgyvenimai kai kuriais atvejais gali padėti jums gauti norimą darbo vietą.
  • Dažniausiai pokalbio metu tenka paaiškinti, kodėl keičiate darbo vietą. Tai yra gana nepatogus klausima, tačiau geriausias atsakymas yra teisybė. Personalo valdymo specialistai yra girdėję įvairių atsakymų, tad geriausia sakyti tai, ką galvojate. Tikime, kad tai jums padės džiaugtis norima darbo vieta.
  • Dažniausiai pokalbio metu klausiama, ar žmogus turi kokių nors klausimų apie tą darbo poziciją, kuri jį domina. Jeigu namuose susigalvosite klausimus – tokiu atveju šis visiškai neišves jūsų iš ritmo ir tikrai nepamiršite paklausti to, kad jus domina.
  • Žinoma, jokiu būdu nemeluokite. Dažniausi melai pasitaiko kalbant apie buvusias įmones. Kadangi tiesa dažniausiai vistiek išaiškėja – siūlome būti kuo nuoširdesniam.
  • Taip pat reikia kalbėti lėtu tonu, ne per greitai ir ne per daug lėtai, nenaudoti ironijos ir tuo pačiu nesakyti juokelių, kurie gali atrodyti netinkami.

Prieš darbo pokalbį svarbiausia yra kuo mažiau jaudintis. Atsiminkite, kad tai tik smulkmena, o gyvenime dar teks susidurti su daug iššūkių, o darbo pokalbis – detalė. Galiausiai, juk darbo pasiūlymai atnaujinami kiekvieną dieną, tad esame tikri, kad galiausiai rasite tokią darbo vietą, kurioje jūsų pastangos bus vertinamos, pripažintos ir jomis bus mielai naudojamasi.