kurjeriai

Dronai – naujieji dangaus kurjeriai

Dronai sparčiai populiarėja visame pasaulyje. Jie ypač plačiai taikomi audiovizualinėse srityse, kai prie drono primontuotos kameros, lazeris ar pan. palengvina visą darbą, o filmų ar videoklipų kūrėjams leidžia sukurti įspūdingus kadrus iš viršaus. Įdomu tai, jog dronams sparčiai skverbiantis ir į kitas sritis, jų panaudojimas kartais priverčia priverčia netgi aiktelėti iš nuostabos. Vieną iš įdomesnių pasiūlymų pasaulis išgirdo pernai, kai pradedančiojo verslo platformoje „Kick Starter“ viena amerikiečių komanda pateikė alternatyvų drono panaudojimą.

Jungtinių valstijų komanda, pasivadinusi „Trees“ pasaulį pernai supažindino su savo naujausiu projektu – dronu marihuanai gabenti. Tiesa, pastaroji marihuana yra medicininės kilmės, tačiau vis tiek, fakto tai per daug nekeičia. Kalifornijos valstijoje sukurta idėja teigė, kad dronai bus kaip dangaus kurjeriai, skirti automatizuotam marihuanos gabenimui oru į kitas valstybes, ar zonas.

Visą įsivaizduojamą procesą jie pristatė reklaminiame klipe, kur pavyzdinis dronas su prikabinta dėžute pristato specialųjį kanapių paketą. Jų sumanymu, būtų galima pristatyti įvairių dydžių ir svorių marihuanos paketus. Tarkime, pats mažiausias galimas paketas gali būti skirtas įvairiems koncertams ar žygiams, kur reikalinga turėti visiškai nedidelė kiekį kanapių.

Ir nors kanadiečių komandos užmojai ir buvo gana rimti, į visa tai JAV federacinė aviacijos administracija žiūrėjo gana įtariai. Ar dronai su kanapių paketais galėtų būti šiuolaikiniais dangaus kurjeriais, lieka vis dar neaišku. Pagal visus Amerikoje galiojančius reglamentus, trečiųjų asmenų marihuanos laikymas ir gabenimas vis dar nėra įteisintas, todėl su medicininėmis kanapėmis irgi lieka didelis klaustukas.

Tad, kol aiškaus sprendimo dar nėra priimta, „Trees“ komandos dronai – kurjeriai turės šiek tiek palaukti ir nekilti į orą vykdyti naujų misijų.