Naujausios technologijos telefonuose

Šiomis dienomis technologijos vystosi taip sparčiai, kad ne kiekvienas spėjame paskui jas. Išmanieji telefonai tampa vis išmanesni ir laikui bėgant pakeičia didelę dalį mums reikalingų prietaisų. Maža to, tokį spartų vystymąsi skatina ir tai, kad žmonėms dabar kaip niekad yra svarbus efektyvus laiko planavimas ir jo taupymas. Taigi, apžvelkime kelias itin plačiai naudojamas išmaniųjų telefonų technologijas.

1. Dirbtinis intelektas mobiliuosiuose telefonuose

Jau ganėtinai ilgą laiką esame įpratę girdėti elektroninius balsus, sklindančius iš savo telefonų. Žmonės vis dažniau naudojasi Siri, Cortana, Alexa ir Google Assistant, kuriems uždavus klausimą balsu galima iš karto gauti reikiamą atsakymą. Šios technologijos naudingos tuo, kad tam tikras funkcijas galima atlikti žymiai greičiau nei spaudant mygtukus. Maža to, naudotis išmaniaisiais galime net neliečiant jų rankomis.

2. Mobilusis saugumas

Augant įvairių technologijų poreikiui natūraliai išauga reikmė kuo geriau apsaugoti mūsų asmeninius duomenis. Mūsų išmanieji yra tarsi paslapčių knyga, sauganti pačią jautriausią informaciją apie mus – mūsų privačias nuotraukas, adresus, asmeninius banko prisijungimus bei daug kitų, dar jautresnių duomenų, kurie turi būti tinkamai apsaugoti. Kasmet žinomiausios technologijų kompanijos pasaulyje išranda vis naujų būdų, kaip galima būtų apsaugoti asmens privatumą mūsų pilnai elektroniniame pasaulyje.

3. Biometriniai duomenys

Biometrinių duomenų naudojimas išmaniuosiuose įrenginiuose jau ilgai yra neatsiejama mūsų įprasto gyvenimo dalis. Tai vienas iš būdų dar geriau apsaugoti asmens privatumą ir sumažinti duomenų nutekėjimo riziką. Pirštų atspaudas bei veido atpažinimo funkcija yra naudojami ne tik telefono užrakinimui, bet ir kaip papildoma apsauga įvairioms bankinėms aplikacijoms. Tikrai galime tikėtis, kad 2021-aisiais metais išvysime ir galėsite išbandyti dar daugiau biometrinių duomenų naudojimo išmaniuosiuose būdų.