WPC terasa ir jos privalumai

Nors Lietuvoje dažniausiai pasirenkamos natūralios medienos terasos, tačiau medžio-plastiko kompozito, dar kitaip vadinamo  WPC (ang. wood-plastic composite), terasų montavimo darbų taip pat atliekama daug. Mes įrengsime jūsų terasą nuo pirmosios idėjos iki galutinio varžto. WPC terasos įrengimas reikalauja kruopštumo ir patirties. WPC (arba Wood Plastic Composite) yra patvari ir itin ekologiška medžiaga, todėl galėsite ilgai mėgautis pilnai įrengta terasa. WPC terasos gali būti įrengtos privačiuose namuose, vilose ar plačiai naudojamose viešose vietose – šalia verslo centrų, kavinių, restoranų ir kt. WPC terasoms įrengti naudojama aukštos kokybės WPC kompozicines plokštes.

WPC terasa

WPC terasos įrengimas apima kelis etapus. WPC lentos montavimas atliekamas tik paruošus patį pamatą. Pagrindas gali būti varžtai, betoniniai poliai ar pagrindai (atramos su reguliuojamu aukščiu), jei po terasa yra tvirtas pagrindas, terasa taip pat gali būti montuojama tiesiai ant jos. Mūsų ekspertai pateiks praktiškiausius sprendimus, kurie žino jūsų terasos vietą (aikšteles, stogus, balkonus).

Svarstant montuoti terasą iš WPC terasinių lentų, vienas svarbiausių kriterijų į ką reikėtų atkreipti dėmesį –  kainų lygis, kuris priklausomai nuo medžiagos kokybės gali svyruoti maždaug nuo 17  iki 80 eurų už kvadratinį metrą. Medžio-plastiko kompozito terasines lentas užsakovai renkasi manydami, kad sumontuota terasa  iš tokių terasinių lentų bus atsparesnė ir ilgaamžiškesnė. Tačiau dažnai  yra neįvertinama, jog norit, kad terasa tarnautų ilgai ir būtų atspari, reikia rinktis labai kokybiškas medžiagas, atkreipti dėmesį ir į karkaso montavimą, pasirenkant metalinį, o ne medinį ar kitą.

Renkantis WPC terasos plokštes, kainų lygis yra nuo 17 iki 30 eurų. Pagrindinis terasos plokščių komponentas bus plastikas, pagamintas iš perdirbtų medžiagų, o medienos dalis bus žymiai sumažinta, pavyzdžiui, santykiu 60 -70%.. Jei pasirinksite tokias terasos lentas, svarbu pastatyti terasą ant betoninio pamato kad lentos būtų vientisos, nebūtų  jokių sujungimų ar laiptų.

WPC terasinės lentos tvirtinimas skiriasi nuo tradicinio medžio lentų tvirtinimo. Lentos, specialiai naudojamos terasoms yra su fiksuotomis padėtimis, būtent lentų šonuose yra tam tikri grioveliai, kuriuose pakabinami šiam tikslui naudojami tvirtinimo elementai. Originalus WPC terasos plokščių montavimas leidžia paslėpti tvirtinimo elementus, kad tinkamai įrengus kiemą, ant jo paviršiaus nematytume medvaržčių, kaip paprastai būna, kai patys įsirengiame medinį kiemą.

Ar WPC terasa yra ilgaamžis sprendimas?

WPC yra pagamintas iš medienos ir aukštos kokybės plastiko, todėl yra ypač atsparus aplinkai ir patvarus. Be to, klientas džiaugiasi, kad tokio tipo terasai nereikia specialios priežiūros. Jei reikia, terasą galima išvalyti šiltu vandeniu ir nuriebalinti muilu. Tik jai reikės tokios priežiūros!

Bet kokiu atveju yra labai svarbu atkreipti dėmesį į WPC terasinėms lentoms skirtą garantiją, kurią suteikia terasinių lentų pardavėjas. Patartina išsiaiškinti būtent kam yra suteikiama garantija, kokiu atveju galima susigrąžinti pinigus ir kita. Kalbant apie tvirtinimo elementus, dar vadinamais ,,klipsais“, kampus, kuriais yra sujungiamos terasinės lentos, jie turėtų būti tvirti storo nerūdijančio plieno arba labai kokybiško plastiko. Terasinės lentos būti tvirtai pritvirtinamos, kad nebūtų jokio paslankumo.

WPC yra atsparus vabzdžiams ir neslidus, o tai ypač svarbu terasose. Be to, jis šiek tiek išsiplės ir susitrauks su temperatūros svyravimais, yra atsparus UV spinduliams ir laikui bėgant neatsilupa. Tam nereikia šveisti, dažyti. WPC terasos plokščių montavimas yra darbas, kurį reikia atlikti tik vieną kartą. Profesionaliai surinkta terasa jus džiugins daugelį metų ir bus atnaujinama kiekvieną dieną!