Pirmasis vaikas šeimoje? Ką padovanoti naujagimiui, kad dovana būtų tinkama?

Vaikas – mažas stebuklas, kurio visi laukiame ir norime pamatyti vos tik jam atsiradus. Žinoma, lankyti mažojo stebuklo tuščiomis rankomis negalima. Naujagimio dovanos turi būti gerai apgalvotos-jos turi būti ne tik gražios, bet ir saugios bei kokybiškos. Geriau mažesnė dovanėlė, bet naudinga ir džiuginanti.

Visų pirma, turėtumėte pasirinkti tinkamą apsilankymo laiką ir neskubėti 

Šeimos turi ne tik prisitaikyti prie naujų šeimos narių, bet ir prisitaikyti prie besikeičiančio gyvenimo tempo. Tai ypač pasakytina, jei vaikas yra pirmasis. Be to, kai lankotės namuose, kuriose yra mažametis, taip pat svarbu, kad būtumėte visiškai sveiki. Kad nenešiotumėte bacilų, geriausia nesivežti savo vaikų. Atėję pirmiausia nusiplaukite rankas. Jei ketinate prisėsti arbatos, nors ir esate svečiai, padėkite mamai ir tėčiui paruošti stalą. Apskritai, pasistenkite būti paslaugūs, ypač, jei patys turite daugiau patirties auginant vaikus.

Kalbant apie mažas dovanėles, jų reikėtų parūpinti ne tik mažyliui, bet ir tėveliams.

Svarbu žinoti, kokios dovanos yra tinkamos ir netinkamos, kuomet atsiranda naujas šeimos narys

Tiems, kurie to niekada nedarė, naujagimio dovanų rinkimas atrodo labai paprasta užduotis. Tačiau atvykę į vaikiškų žaislų parduotuvę greitai suprasite, kad viskas nėra taip paprasta: nes renkantis drabužius ar kitas kūdikių priežiūros priemones reikia daug informacijos apie kūdikį, o renkantis žaislą jūsų akys negali pasirinkti iš tokios gausybės daiktų.

Renkantis žaislus mažiems vaikams, labai svarbu, kad žaislai būtų kokybiški ir tinkami naujagimiams. Reikėtų pažymėti, kad kūdikiams tyrinėjant aplinką viskas kišama į burną, todėl žaislams gaminti naudojamos medžiagos turi būti saugios, geriausia – ekologiškos. Little Dutch dovanos kūdikiams – geriausias pasirinkimas, kuris niekuomet nenuvils.

Dovanos kūdikiams, kurios pradžiugins tėvus ir pačius vaikus

Kokybiški žaislai. Tai gali būti kaladėlės su raidėmis ar paveikslėliais, mediniai barškučiai. Tradicijų ir ekologijos mėgėjams patiks tokie žaislai, juos dažnai naudoja ne vienos kartos vaikai. Tačiau svarbu, kad žaislai būtų kokybiški, saugūs ir tinkami kūdikiams!

Žaidimų kilimėlis. Jie yra spalvingi, minkšti ir švelnūs, juose yra integruoti žaislai ir interaktyvios programos. Toks projektas padės puoselėti kiekvieną kūdikį ir pritrauks ne tik kūdikius, bet ir tėvus.

Pledas. Antklodę kūdikiui galima pirkti arba padaryti patys – numegzti, susiūti iš medžiagos gabalėlių. Tokia dovana – jauki ir praktiška, puikiai tinka, jei kūdikis gimė vėsesniu metų laiku.

Dovanų kortelė. Norintiems padovanoti praktiškų daiktų, tokia dovana yra geras pasirinkimas. Gavę čekį, tėvai gali patys pasirinkti žaislą ar kūdikiui reikalingus daiktus.

Chalatas. Natūralaus, organiško audinio, patogiai ir lengvai apvelkamas, žaismingas chalatas kūdikiui – dovana, kuri džiugins ilgai. Jį galima naudoti ne tik po maudynių vonioje, bet ir paplūdimyje.

Barškutis. Jų būna įvairių-elegantiško metalo, medinio ar spalvoto, pagaminto iš plastiko. Tai yra įprasta dovana, tačiau labai tikėtina, kad barškučius atneš kiti lankytojai, dėl to reikia paklausti tėvų, ar tokia dovana dar vis reikalinga.