kompiuteriniai virusai

Virusai įėję į istoriją: Sasser ir Netsky, Leap-A/Oompa-A ir Storm Worm (2 dalis)

Sasser ir Netsky

Šių dviejų virusų kūrėjas buvo septyniolikmetis vokietis, kuriam nuo bausmės pavyko išsisukti dėl jo amžiaus. Svenas Jaschanas sukūrė dvi programas, kurios iškeliavo į internetą skirtingais keliais. Čia gerai padirbėjo specialiosios tarnybos, kurios atsekė iš kur plito kompiuterio virusas.
Sasser buvo suprogamuotas ieškoti IP adresų ir pagal tai surasdavo savo aukas.
Netsky kompiuterio virusas plėtėsi per elektroninį paštą. Jis apkraudavo kompiuterio progrmaas, kurios užlūždavo nuo per didelės apkrovos.

Leap-A/Oompa-A

Šis kompiuterio virusas 2006 metais nusitaikė į „Apple“ produkciją, kiuri iš pirmo įspūdžio atrodė neįkandama. Leap-A/Oompa-A siuntė infekuotas žinutes su prisegtais jpg failais. Šis virusas nepadarė milijardinės žalos, tačiau į istoriją įėjo kaip programa, galinti įveikti ir Mac apsaugos sistemas. Po šio išpuolio, virusai internete ir jų kūrėjai tapo dar įžūlesni.

Storm Worm

2006 metų pabaigoje, prasidėjo tikra audra, kuri vėliau buvo pavadinta žiauriausia virusine ataka per pastaruosius metus. Storm worm buvo pavadintas tokiu vardu, nes infekuoto laiško antraštė skelbė: 230 žmonių žuvo Europoje praūžus audrai.
Užkrėstus šiuo virusu kompiuterius imdavo valdyti siuntėjai, o didžioji dalis programišių naudojo Storm Worm siuntinėti šlamštui (spam). Šis kompiuterio virusas išplito greitai, tačiau nebuvo labai sunkiai pašalinamas iš kompiuterio.

Virusai internete sklando nuolatos ir visur. Kad neįlįstų į Jūsų kompiuterį, pasidomėkite sertifikuotomis apsaugos priemonėmis, neatidarinėkite įtartinų failų ir neteks kentėti nuo kenkėjų padarytos žalos.