Tiekimo valdymas

Tiekimo valdymo nauda

Jei paklaustumėte bent kiek didesnę apyvartą generuojančio verslo savininko, jis patvirtintų, kad nesvarbu, ką gaminate ar parduodate, efektyvus produkcijos paskirstymas teikia visokeriopą naudą ne tik galutiniam vartotojui, bet ir visiems, kurie dalyvauja visame prekės gyvavimo ciklo etape nuo žaliavų tiekėjo gamintojo iki pristatymo įmonės.

Visų pirma, tikslus tiekimo procesų organizavimas sumažina išlaidas atsargoms kurių kiekį reikia palaikyti, sutaupo sandėlio plotą, įmonė gali greičiau reaguoti į rinkos pokyčius, paklausos svyravimą. Bendrai paėmus dėl geriau planuojamos tiekimo veiklos santykiai su didmenininkais, perpardavėjais ir vežėjais tampa glaudesnis ir geresnis nes veiksmus lengviau derinti tarpusavyje.

Tiekimo valdymas moderniose įmonėse neįsivaizduojamas be tiekimo grandinės valdymo programų. Nors jos diegimas nėra pigus tačiau ilguoju laikotarpiu investicijos atsiperka. IT technologijos padeda greičiau pasiekti duomenis, teikti ataskaitas, sekti tiekiamos produkcijos būklę ir kiekius, viskas kontroliuojama realiu laiku.

Vienas didžiausių nuostolių kurį gali patirti verslas yra prastovos. Viena didžiausių naudų kurią suteikia tiekimo valdymas tai laiko sąnaudų mažinimas, greita komunikacija sumažina laiko nuostolius, Kiekvienas padalinys žino kas vyksta, įvykusios tiekimo klaidos greitai ištaisomos, išvengiama logistikos, sandėliavimo ir gamybos planavimo klaidų. Tiekimo grandinės valdymas taip pat neįsivaizduojamas be Lean principų. Optimizuoti paskirstymo maršrutai, sustyguotas tarpusavyje krovinių paėmimas ir konsolidavimas.

Labiau prognozuojamas transporto planavimas leidžia sutaupyti brangų laiką sandėliuose kraunant vilkikus. Vairuotojams nereikia laukti eilėje, atvyksta tiksliai nustatytu laiku, kroviniai jau būna paruošti išsiuntimui. Logistikos versle modernizuojant tiekimo valdymą turi būti apmokomas visas aptarnaujantis personalas įvairiuose padaliniuose, be to būtina nuolat stebėti, kad taisyklių būtų laikomasi. Tik drausmingai dirbant taupomas laikas ir pinigai, sumažinama klaidų tikimybė ir dėl to patiriami nuostoliai.